© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Zes verschillende typen droogweerbanden in de Formule 1 in 2018'

05 nov. 2017 15:44 Wanda Bisschop 0 reacties
Achter de schermen wordt al druk gewerkt aan het nieuwe Formule 1 seizoen. Veel veranderingen worden niet verwacht, maar bandenfabrikant Pirelli laat weten dat de kans groot is dat de Formule 1 teams in 2018 uit nog meer bandencompounds kunnen kiezen.

Pirelli werkt aan een zesde band in de Formule 1

Op dit moment hebben de Formule 1 teams de keuze uit vijf verschillende bandencompounds. De kans is groot dat daar in 2018 een zesde compound bij komt. Pirelli is namelijk bezig met de ontwikkeling hiervan en gaat deze waarschijnlijk de mega soft noemen.

Pirelli is volop bezig met het testen van de banden voor 2018. Na de Mexicaanse Grand Prix verrichten Sauber en Force India al een bandentest voor Pirelli. McLaren neemt de honneurs hiervoor waar na de Braziliaanse GP en tenslotte gaan alle Formule 1 teams na de seizoensfinale in Abu Dhabi testen.Uiterlijk 1 december moet bekend zijn over welke bandensoorten de teams in 2018 kunnen beschikken.

Volgens Pirelli is het noodzakelijk dat er een zesde bandensoort komt om zo op alle circuits die op de Formule 1 kalender staan goed voor de dag te komen.

Een zesde compound moet ervoor zorgen dat er meer variatie komt in de strategieën die de Formule 1 teams hanteren. Nu zien we te vaak Formule 1 races waarbij één stop voldoende is om de wedstrijd uit te kunnen rijden en alleen aan de verplichte bandenwissel wordt voldaan.

Een zesde bandensoort is op dit moment nog niet vastgelegd in het reglement, maar bij een eerdere vergadering van de Strategy Group zou hier al akkoord voor zijn gegeven.

Een andere mogelijkheid die wordt overwogen is de vrije bandenkeuze voor de teams. Nu mogen de teams slechts 10 van de 13 setjes zelf kiezen en kiest Pirelli 2 setjes. Pirelli zelf is hiervan niet bepaald een voorstander.

"Bij een vrije bandenkeuze wordt het veld nog meer verdeeld. De topteams bestellen meer van de hardere compound en komen alsnog in Q3 terecht. In de race hebben ze dan een groot voordeel ten opzichte van de andere teams."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen