Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rusland en Mexico spreken berichten tegen en willen GP behouden

Naar aanleiding van eerdere berichtgeving waarin werd gesteld dat meerdere Grand Prix-organisatoren niet blij zijn met de houding van Liberty Media ten opzichte van hen, hebben de Russische en de Mexicaanse promotor bakzeil gehaald.

Sergey Vorobyev, voorman van de organisatie achter de Russische Grand Prix, liet via sociale media aan journalisten weten het standpunt van de FOPA 'niet te delen'. Vorobyev is overigens als een van de weinige promotors geen lid van de FOPA: zestien van de 21 Grands Prix zijn bij de vereniging aangesloten. Naast Rusland maken Bahrein, China, Abu Dhabi en Japan eveneens geen deel uit van de promotorsassociatie.

Rodrigo Sanchez, hoofd marketing van de organisatie achter de Grand Prix van Mexico en zodoende wél betrokken bij de FOPA, deelt de mening van Vorobyev. "Compleet mee eens", laat de Mexicaan op zijn persoonlijke kanaal weten, doelend op het bericht van de Rus waarin deze laat weten zich niet te kunnen vinden in het oordeel van de FOPA-leden. Het geschil tussen de FOPA en Liberty Media richt zich onder meer op de dure televisierechten en het feit dat er in verschillende landen betaald moet worden om de Grands Prix te kunnen zien. Tevens is de belangenorganisatie ontevreden met de verschillende afspraken die Liberty maakt: zo zou Miami een 'gratis' eerste Grand Prix zijn aangeboden, terwijl andere promoters ruim twintig miljoen euro per jaar (!) op moeten hoesten om een race te houden. Mexico was volgens de eerste berichten juist een van de Grands Prix die dreigde met afsplitsing van de F1. Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Duitsland zijn de overige landen waarvan in de wandelgangen wordt gezegd dat zij Liberty Media een ultimatum willen stellen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"