Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell baalt als een stekker: "Dan had ik Verstappen uit kunnen dagen"

George Russell slaagde er niet in om zijn poleposition te verzilveren in Canada, maar eindigde de race uiteindelijk op een welverdiende derde positie. De Mercedes-coureur kan niet ontkennen dat er nog meer in had gezeten.

Russell race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De regenbuien die voorafgaand aan het weekend voorspeld werden hebben in Canada gezorgd voor een fantastisch spektakel. De eerste en tweede training vielen grotendeels in het water door de regenbuien, maar tijdens een knotsgekke kwalificatie trok George Russell net aan het lange eind in de strijd om de eerste startpositie. 

Toch kon hij die pole niet verzilveren tijdens de race, al speelden externe factoren daarin ook een aanzienlijk grote rol. Russell kwam uiteindelijk als derde over de streep en baalt, want hij moet toegeven dat er misschien wel meer in had gezeten. "Het voelde wel een beetje als een gemiste kans. We waren aan het begin van de race echt heel erg snel op die intermediate-banden, maar Lando Norris was daarna zo snel."

"Op de normale banden maakten we vervolgens een paar foutjes omdat we op zoek waren naar de limiet en dat kwam ons duur te staan. Toch is dit wel onze eerste podiumplek van dit seizoen en we hadden het hele weekend echt een razendsnelle auto, dus het was fantastisch om weer mee te kunnen doen in de strijd om de overwinning. Daar gaat het natuurlijk om in de Formule 1."

Toch kan de Brit dus niet ontkennen dat hij zeker weet dat er meer in had gezeten als het team bepaalde fouten niet had gemaakt. "Dat denk ik wel, want we waren in ieder geval snel genoeg. Max Verstappen had het op een gegeven moment ook lastig en we waren ook heel snel op de medium-banden tijdens de slotfase van de race."

"Misschien was het wel een fout van mij dat ik Oscar Piastri in probeerde te halen maar vervolgens mijn plek af moest staan aan Lewis Hamilton, want anders hadden we Verstappen misschien nog wel uit kunnen dagen. Maar we nemen de positieve punten mee naar de volgende race, want dit was wel onze eerste pole en ons eerste podium van dit seizoen."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"