Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell baalt van gemiste kans, maar is toch tevreden na uitvalbeurt

George Russell lag in kansrijke positie voor een puntenfinish met Williams, maar een probleem gooide roet in het eten. De Brit baalde natuurlijk erg, maar vond wel dat de pace van zondag bemoedigend is voor de aanstaande Grand Prix van Oostenrijk.

Russell Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Door de gridstraf van Yuki Tsunoda mocht George Russell afgelopen zondag vanaf P10 beginnen aan de Grand Prix van Stiermarken in plaats vanaf de elfde plek. Een geweldige uitgangspositie om eindelijk eens met Williams in de punten te rijden.

De start was ook bemoedigend, maar helaas: halverwege de race moest de Engelsman opgeven met een probleem waardoor hij weer een puntloos weekend aan zijn lijstje kon toevoegen. Natuurlijk was Russell na afloop teleurgesteld, maar gelukkig zag hij ook aanknopingspunten om het zondag tijdens Grand Prix van Oostenrijk op hetzelfde circuit gewoon weer te gaan proberen.

"De afgelopen races hebben we met z'n allen echt heel goed gepresteerd en is alles heel goed uitgevallen, mogelijk ook wel door fouten van anderen", erkent Russell in gesprek met diverse media waaronder RacingNews365. "We moeten dus uitstekend blijven rijden en hopen dat anderen dat niet doen."

Russell erkent dat hij met zijn goede kwalificatie en de sterke race in Frankrijk vorige week, zondag punten had kunnen pakken op de Red Bull Ring. Toch is Williams er nog niet helemaal. "Laten we niet te hard van stapel lopen. We hebben net twee van zulke races gehad en moeten er nog een keer goed naar kijken. We hebben pas acht races achter de rug waarvan we er echt in twee maar heel snel waren. Dus dat is wel jammer voor iedereen."

De goede lijn is volgens de Brit wel ingezet. "We doen het heel goed op dit moment. Het komt ook zeker wel, maar op zo'n dag als zondag hadden we wel de achtste plaats in het constructeurskampioenschap kunnen pakken", beseft Russell. "Alfa Romeo is tegenwoordig ook niet meer zo snel. We hadden echt vier of zes punten kunnen pakken, dat is best veel."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"