Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell baalt van gemiste kans na Mercedes-fouten: "We hadden de auto om te winnen"

George Russell heeft een tegenvallend weekend achter de rug. Voorheen wist hij iedere keer dat hij een race finishte in de top 5 te eindigen, maar daar kwam in Singapore verandering in.

Russell Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het GP-weekend in Singapore was een weekend om snel te vergeten voor George Russell. Op zaterdag kwam hij niet verder dan Q2 en kwalificeerde hij zich als elfde, waarna Mercedes er voor koos zijn volledige motor te wisselen. Hierdoor moest de Brit de race vanuit de pitstraat starten.

Ook in de race viel het tegen. Terwijl hij zich een weg door het veld baande op zoek naar punten, schoot Russell in ronde 7 rechtdoor toen hij Valtteri Bottas wilde inhalen. Ook bij een inhaalactie op Mick Schumacher ging het mis.

"We hadden zeker een auto die in staat was om te winnen", is Russell te horen voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Het is beetje jammer hoe dit weekend zich heeft uitgepakt. We waren heel erg snel in de race. Als we het incident met Mick niet hadden gehad, waren we zeker in de top 10 gefinisht. Ik weet niet precies wat er daar gebeurde. Maar zo gaat het soms in de Formule 1."

"We waren goed in vorm en als team heb ik het gevoel dat we het hele seizoen foutloos zijn geweest. Maar dit weekend ging er het een en ander mis."

De gewaagde keuze voor slicks

Door een te natte baan, begonnen de coureurs op de intermediates, maar was het afwachten wie het als eerste aandurfde om voor de slicks te gaan. Uiteindelijk waren het Russell en Mercedes die als eerst op slicks gingen.

"Ik vroeg om een pitstop te maken voor een nieuwe set inters. Ik vertrouw het team en het team vertrouwt mij; ze vonden het tijd om op slicks te gaan en het te proberen. Ik had zoiets van 'boeiend, we moeten iets doen'. Op dat moment was het natuurlijk de verkeerde keuze. Maar het loonde later, want bij de herstart na de safety car haalde ik drie auto's in in een ronde."

Russell lag daardoor op P11, maar liep later dus een lekke band op bij zijn poging om Schumacher in te halen. Het gevolg was dat George Russell als laatst over de finishlijn kwam, twee rondes achter racewinnaar Sergio Perez.

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"