Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell baalt van gemiste kans na Mercedes-fouten: "We hadden de auto om te winnen"

George Russell heeft een tegenvallend weekend achter de rug. Voorheen wist hij iedere keer dat hij een race finishte in de top 5 te eindigen, maar daar kwam in Singapore verandering in.

Het GP-weekend in Singapore was een weekend om snel te vergeten voor George Russell. Op zaterdag kwam hij niet verder dan Q2 en kwalificeerde hij zich als elfde, waarna Mercedes er voor koos zijn volledige motor te wisselen. Hierdoor moest de Brit de race vanuit de pitstraat starten. Ook in de race viel het tegen. Terwijl hij zich een weg door het veld baande op zoek naar punten, schoot Russell in ronde 7 rechtdoor toen hij Valtteri Bottas wilde inhalen. Ook bij een inhaalactie op Mick Schumacher ging het mis. "We hadden zeker een auto die in staat was om te winnen", is Russell te horen voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . "Het is beetje jammer hoe dit weekend zich heeft uitgepakt. We waren heel erg snel in de race. Als we het incident met Mick niet hadden gehad, waren we zeker in de top 10 gefinisht. Ik weet niet precies wat er daar gebeurde. Maar zo gaat het soms in de Formule 1." "We waren goed in vorm en als team heb ik het gevoel dat we het hele seizoen foutloos zijn geweest. Maar dit weekend ging er het een en ander mis."

De gewaagde keuze voor slicks

Door een te natte baan, begonnen de coureurs op de intermediates, maar was het afwachten wie het als eerste aandurfde om voor de slicks te gaan. Uiteindelijk waren het Russell en Mercedes die als eerst op slicks gingen. "Ik vroeg om een pitstop te maken voor een nieuwe set inters. Ik vertrouw het team en het team vertrouwt mij; ze vonden het tijd om op slicks te gaan en het te proberen. Ik had zoiets van 'boeiend, we moeten iets doen'. Op dat moment was het natuurlijk de verkeerde keuze. Maar het loonde later, want bij de herstart na de safety car haalde ik drie auto's in in een ronde." Russell lag daardoor op P11, maar liep later dus een lekke band op bij zijn poging om Schumacher in te halen. Het gevolg was dat George Russell als laatst over de finishlijn kwam, twee rondes achter racewinnaar Sergio Perez.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten