Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Russell beretrots nu hij nieuwe Formule 1-functie deelt met Vettel

Vanaf heden is George Russell samen met Sebastian Vettel de voorzitter van de GPDA, de Grand Prix Driver Association. Dat is als het ware de vakbond van de Formule 1-coureurs. Hij is trots dat hij deze nieuwe rol aan mag nemen en zijn collega's mag vertegenwoordigen.

Russell Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

De Grand Prix Drivers Assiciation, kortweg GPDA, is de vakbond voor Formule 1-coureurs. De laatste jaren waren Sebastian Vettel, Alexander Wurz en Romain Grosjean daarvan het gezicht, laatstgenoemde wordt vanaf dit seizoen vervangen door Williams-coureur George Russell.

Een grote uitdaging voor een coureur die pas net begonnen is aan zijn derde seizoen in de sport, maar de jonge Brit is er naar eigen zeggen klaar voor. Hij legt in gesprek met onder meer RacingNews365 uit waarom hij besloot de rol op zich te nemen.

"Ik wilde de positie graag, omdat ik van mening ben dat de GPDA de laatste jaren heel veel geweldige dingen heeft gedaan voor de sport", aldus Russell, die de afgelopen jaren vaak met zijn collega-coureurs in gesprek ging over allerlei onderwerpen binnen de Formule 1.

"In 2019 was het heel normaal om na de gezamenlijke briefing met alle coureurs te blijven hangen en samen te praten over allerlei onderwerpen, problemen of manieren waarop we de sport kunnen verbeteren. In 2020 ging dat helaas logistiek iets lastiger, in verband met het coronavirus."

Tijdens die gesprekken liet Russell altijd van zich horen. "Ik was altijd erg actief en vond het fijn om mijn mening te delen. Om nu namens de coureurs een stem te hebben, daar ben ik best trots op, om eerlijk te zijn. Ik kijk er naar uit en ik denk dat ik een hele goede relatie heb met veel van de jongere coureurs."

"Sebastian vertegenwoordigt dan bij wijze van spreken de oudste helft van de coureurs, ik mogelijk wat meer de jongere helft", zo redeneert de jongeman, die hoopt verandering door te kunnen voeren waarvoor hij herinnerd zal worden. "Ik wil dat mijn werk bij kan dragen aan de toekomst van de Formule 1, die er al ongelooflijk mooi uitziet."

"Als ik samen met Vettel en Wurz het voortouw kan nemen en de meningen van ons coureurs door kan schakelen naar de FIA en de Formule 1, later terug kan kijken en zeggen 'daar heb ik aan bijgedragen', dan is dat iets waar ik trots op kan zijn", aldus Russell.

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf