Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Russell beschrijft hechte band tussen F1-coureurs onderling: "Als schoolvrienden"

George Russell ziet niet alleen een band tussen hemzelf en zijn leeftijdsgenoten in de Formule 1. In de koningsklasse is er volgens Russell een goede klik tussen álle coureurs, al ontstaat er af en toe wat frictie.

Verstappen Leclerc Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Mercedes-coureur George Russell behaalde de Formule 1 samen met leeftijdsgenoten als Max Verstappen, Charles Leclerc en Alexander Albon. Anderen, zoals teamgenoot Lewis Hamilton, draaien al een tijdje langer mee in de koningsklasse van de autosport. Hoewel Russell verschillen ziet tussen de lichtingen, is het niet zo erg als soms wordt geschetst.

Over het algemeen heerst er namelijk een goede sfeer en is er een hechte band tussen de groep F1-coureurs, zo legt hij uit in de Beyond the Grid podcast. "Er is zeker weten een goede vibe. Er bestaan veel veronderstellingen over vriendschappen, maar we zijn natuurlijk wel gewoon vrienden en praten veel met elkaar."

"Als de helm echter opgaat, dan zijn we harde concurrenten van elkaar, maar verder is er eigenlijk geen reden om onvriendelijk te doen tegen elkaar." De rivaliteit vindt volgens de Brit dus alleen plaats op het asfalt. "Het ding met deze rivaliteiten is dat de incidenten eigenlijk alleen op het asfalt plaatsvinden."

Iedereen in de F1 heeft respect voor elkaar

Russell neemt de strijd tussen Verstappen en Leclerc als voorbeeld van hoe het hoort in de F1. "Niemand van ons heeft echt meningsverschillen, verder. Ik weet wel dat Charles en Max wat incidenten hebben meegemaakt bij het karten, maar vandaag de dag vormen we met zijn alles de twintig coureurs in de Formule 1. Daardoor hebben we een soort wederzijds respect naar elkaar."

"Alleen wij begrijpen elkaar met waar we doorheen gaan. Je werkt je in de loop der jaren samen op via de diverse klassen, dus het voelt een beetje alsof je schoolvrienden bent", aldus de Mercedes-coureur.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

9 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen