Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell blij met potentiele contractverlenging Hamilton: "Hij presteert nu beter dan ooit"

George Russell is blij dat teamgenoot Lewis Hamilton de intentie heeft om het contract te laten verlengen bij Mercedes. Hij wil samen met de zevenvoudig wereldkampioen het team weer aan de overwinning helpen.

Het contract van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton loopt eind 2023 af. De Mercedes-coureur tekende eerder al op dat hij graag zijn contract voor meerdere jaren wil gaan verlengen bij de Duitse renstal . George Russell, die dit seizoen zijn entree maakte bij het team, is maar wat blij dat hij waarschijnlijk nog langer met Hamilton mag samenwerken. "Het is echt fantastisch dat Lewis potentieel nog een aantal jaar blijft", begint Russell tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "Ik denk dat hij bewezen heeft dat hij zijn voet zeker niet van het gaspedaal heeft gehaald. Hij presteert de laatste paar races waarschijnlijk beter dan ooit. En dat maakt het echt fantastisch voor mij om zijn teamgenoot te zijn."

Mercedes naar de top

Mercedes wist tot op dusver nog geen race te winnen dit seizoen. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2011 toen Michael Schumacher en Nico Rosberg voor het team reden. Russell is erop gebrand om samen met Hamilton en het team Mercedes terug naar de top te brengen. "Om rechtstreeks head-to-head met hem te gaan en te groeien in de reis die we samen maken is echt geweldig. Het voelt echt als een reis die wij tweeën maken, samen met de rest van het team. Ik denk dat we een heel goede, transparante samenwerking hebben en het wordt geweldig om nóg een aantal jaar zijn teamgenoot te zijn."

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training