Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell crasht tijdens Abu Dhabi-testdag en sluit seizoen op sombere wijze af

Momenteel rijden verschillende coureurs hun rondes over het Yas Marina Circuit. Het meerendeel van de vaste rijders test banden voor Pirelli, terwijl een aantal rookies deelneemt aan de Young Driver Test. George Russell kon eerder gaan douchen dan gepland - in ronde 58 belandde hij in de vangrail.

Russell abu dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes-coureur George Russell reed vandaag zijn laatste rondes in de Mercedes W14 tijdens een testdag. Na 58 ronden over het circuit te hebben afgelegd - een Grand Prix-afstand - kreeg Russell een defect aan een onderdeel van zijn bolide en raakte hij de vangrail in bocht zes.

De Brit bleef ongedeerd en de auto werd teruggebracht naar de pits. Naar verluidt zit het seizoen van Russell er nu definitief op: de rechter voorkant alsmede een deel van de voorvleugel zijn flink beschadigd. Fred Vesti, opleidingscoureur van Mercedes, vervolgde zijn rookie-test. Hij rijdt vandaag in de auto van Lewis Hamilton.

Elders op een relatief rustige testdag had Formule 2-kampioen Theo Pourchaire een langzame start door problemen met 'zijn' Alfa Romeo. Ferrari's Carlos Sainz was gedurende de ochtend het snelste, gevoldd door Red Bull-coureur Sergio Perez.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak