Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell deelt sneertje uit aan Red Bull: 'Snelheid maakt niet uit als je de finish niet haalt'

George Russell wist na de uitvalbeurt van Max Verstappen een podiumplaats te veroveren tijdens de GP van Australië. De Mercedes-coureur is blij met de betrouwbaarheid van zijn auto, maar het ontbreekt aan snelheid ten opzichte van Red Bull en Ferrari.

Russell Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen viel voor de tweede keer in drie races uit tijdens de Grand Prix van Australië. Net als zijn eerste uitvalbeurt in Bahrein kon Mercedes dankbaar gebruik maken van de DNF en naar het podium rijden. Ditmaal was het George Russell die er vandoor ging met de derde plek.

De Mercedes-coureur is blij met de betrouwbaarheid van zijn W13-bolide, die in tegenstelling tot Verstappens RB18 wel over de finishlijn kwam. "Ik moet credits geven aan iedereen in Brackley en Brixworth", zo trapt hij af bij Sky Sports. "Want hoe snel je auto ook is, als je de finish niet haalt dan kan je de punten niet pakken."

Na de DNF van Verstappen ging Mercedes met meer punten naar huis dan concurrent Red Bull. De Duitse renstal staat nu tien WK-punten voor in de constructeursstand en ook in de coureursstand staan Russell én Hamilton voor Verstappen. "Dit weekend waren we het vijfde snelste team achter McLaren en achter Alpine, dus P3 is waanzinnig om te zien!", aldus Russell.

Russell voorzichtig over progressie bij Mercedes

Het kan altijd nog een stuk beter bij Mercedes, maar Russell kijkt met tevredenheid terug op de race in Melbourne. "We kunnen enorm trots zijn op het werk wat we hebben verricht. Weet je, wij geloven dat we er uiteindelijk weer zullen staan, maar dat krijgen we niet zomaar binnen een dag voor elkaar. Het gaat een aantal races duren voordat we het gat hebben gedicht."

Tijdens de race kreeg Russell te horen dat hij niet keihard mocht pushen en juist op zijn banden moest letten, al was hij het hier niet helemaal mee eens. "Ik wil geen banden managen. Weet je, een coureur wil vechten voor zijn positie. Ik moest in de laatste fase van de race op mijn banden gaan letten, maar dat was telkens in de laatste bocht voor het rechte stuk."

"Dan was ik een sitting duck geweest, als ik dat had gedaan. Dat wilde ik niet, al zijn zij (de strategen, red.) de experts. Zij hebben de data voor zich. Ik zag ook dat ik op de limiet zat. Als ik nog harder had gepusht, dan was ik waarschijnlijk nog achter Lewis geëindigd."

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

79 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x