Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell deelt sneertje uit aan Red Bull: 'Snelheid maakt niet uit als je de finish niet haalt'

George Russell wist na de uitvalbeurt van Max Verstappen een podiumplaats te veroveren tijdens de GP van Australië. De Mercedes-coureur is blij met de betrouwbaarheid van zijn auto, maar het ontbreekt aan snelheid ten opzichte van Red Bull en Ferrari.

Max Verstappen viel voor de tweede keer in drie races uit tijdens de Grand Prix van Australië. Net als zijn eerste uitvalbeurt in Bahrein kon Mercedes dankbaar gebruik maken van de DNF en naar het podium rijden. Ditmaal was het George Russell die er vandoor ging met de derde plek. De Mercedes-coureur is blij met de betrouwbaarheid van zijn W13-bolide, die in tegenstelling tot Verstappens RB18 wel over de finishlijn kwam. "Ik moet credits geven aan iedereen in Brackley en Brixworth", zo trapt hij af bij Sky Sports . "Want hoe snel je auto ook is, als je de finish niet haalt dan kan je de punten niet pakken." Na de DNF van Verstappen ging Mercedes met meer punten naar huis dan concurrent Red Bull. De Duitse renstal staat nu tien WK-punten voor in de constructeursstand en ook in de coureursstand staan Russell én Hamilton voor Verstappen. "Dit weekend waren we het vijfde snelste team achter McLaren en achter Alpine, dus P3 is waanzinnig om te zien!", aldus Russell.

Russell voorzichtig over progressie bij Mercedes

Het kan altijd nog een stuk beter bij Mercedes, maar Russell kijkt met tevredenheid terug op de race in Melbourne. "We kunnen enorm trots zijn op het werk wat we hebben verricht. Weet je, wij geloven dat we er uiteindelijk weer zullen staan, maar dat krijgen we niet zomaar binnen een dag voor elkaar. Het gaat een aantal races duren voordat we het gat hebben gedicht." Tijdens de race kreeg Russell te horen dat hij niet keihard mocht pushen en juist op zijn banden moest letten, al was hij het hier niet helemaal mee eens. "Ik wil geen banden managen. Weet je, een coureur wil vechten voor zijn positie. Ik moest in de laatste fase van de race op mijn banden gaan letten, maar dat was telkens in de laatste bocht voor het rechte stuk." "Dan was ik een sitting duck geweest, als ik dat had gedaan. Dat wilde ik niet, al zijn zij (de strategen, red.) de experts. Zij hebben de data voor zich. Ik zag ook dat ik op de limiet zat. Als ik nog harder had gepusht, dan was ik waarschijnlijk nog achter Lewis geëindigd."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi