Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
George Russell

Russell denkt zich goed te ontwikkelen: "Maar wil meer dan P19"

In de schaduw van alle andere Formule 1-teams opereert Williams. De vroeger zo sterke Britse renstal kan in 2019 totaal niet met de concurrentie meekomen. Zodoende moet Formule 1-debutant George Russell vrijwel altijd genoegen nemen met de voorlaatste plaats.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Als de 21-jarige Russell op die positie eindigt, dan heeft hij naar alle waarschijnlijkheid in ieder geval Williams-teamgenoot Robert Kubica verslagen. Vooralsnog lijkt dat het enige wat de coureur, die bij Mercedes onder contract staat, kan doen.

"Volgens mij ontwikkel ik me best goed, om eerlijk te zijn", spreekt Russell tegenover onder meer RacingNews365. "Het is een geweldige kans voor mij om onder de radar te opereren, dat haalt natuurlijk wel wat druk van mijn schouders. Op dit moment ben ik eigenlijk alleen met mijn teamgenoot Robert Kubica aan het vechten, maar daarin ben ik eerlijk gezegd niet in geïnteresseerd. Ik wil met iedereen kunnen vechten in plaats van om de negentiende plaats."

In Australië, Bahrein, Azerbeidzjan en Spanje kwalificeerde Russell zich als negentiende, in China reikte de jonge Brit tot een zeventiende tijd. Die positieve uitschieter in Sjanghai was te danken aan het niet rijden van twee concurrenten. Wat betreft het onderlinge kwalificatieduel met collega Kubica staat het na vijf wedstrijden liefst 5-0 voor Russell.

Russell wordt door Mercedes 'uitgeleend' aan Williams: de 21-jarige zal dit jaar én volgend seizoen de kleuren van de Britse stal vertegenwoordigen.

0 reacties

    Breaking Ferrari snoert Verstappen de mond: "Geen boodschap aan 22-jarige"