Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell: "Dit kan ik leren van Hamilton"

George Russell denkt dat hij veel kan leren van landgenoot en wereldkampioen Lewis Hamilton. De Williams-coureur zag in 2018 als Mercedes-jongeling van dichtbij hoe Hamilton opereerde.

George Russell maakt in 2019 zijn racedebuut in de Formule 1. Zijn landgenoot Lewis Hamilton deed dat in 2007 al en is inmiddels vijf wereldtitels verder. Hij is voor Russell dan ook de aangewezen man om iets van te kunnen leren.

"Wat voor mij erg leerzaam was, was zijn manier van werken achter de schermen. Hoe iemand op het circuit opereert is doorgaans vrij zichtbaar, maar hoe iemand met het team communiceert, hoe iemand zich achter de schermen opstelt, was daarom des te leerzamer om van dichtbij te zien." Binnen de gelederen van Williams kan George Russell bovendien leunen op de ervaring van Robert Kubica, die hij om die reden maar wat graag als teamgenoot heeft: "Zijn talent heeft nooit ter discussie gestaan en zijn technische kennis is van enorme toegevoegde waarde voor het team. Zijn race-ervaring en mijn ervaring van mijn jaren bij Mercedes moeten Williams helpen de weg naar voren te vinden."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"