Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell doet boute uitspraak: 'Gegeneerd Red Bull wil zo FIA-ingrijpen voorkomen'

George Russell heeft zich gewaagd aan boute uitspraken over Red Bull, dat volgens hem flink wat zandzakken in de auto heeft verstopt.

George Russell viel tijdens de GP van Australië uit met motorproblemen. Dat terwijl hij de eerste fase van de race aan de leiding ging door Max Verstappen bij de start in te halen. Door een ongelukkig getimede pitstop, net voor de rode vlag, viel hij terug naar P6 en was Hamilton daarna aangeschoten wild in gevecht met Verstappen.

Sandbaggen?

Na afloop stond Russell teleurgesteld voor de microfoon van de Britse BBC , waar hij zei dat hij er van overtuigd was dat Red Bull zich inhield. Als de renstal uit Milton Keynes namelijk het achterste van haar tong zou laten zien, dan kan de FIA hen wel eens een halt toeroepen, denkt de Brit. "Ze houden zich absoluut in. Ik denk dat ze zich generen voor hun daadwerkelijke potentieel - want ze zijn sneller dan ze lijken - omdat ze denken dat de sport hen tegen zal houden. Realistisch gezien zijn ze waarschijnlijk minstens zes à zeven tienden sneller dan de rest van het veld." Toch kan er ook een compliment van af. "Verstappen heeft geen reden om te pushen, en Red Bull ook niet. Ze hebben het goed gedaan als team, dat kunnen we ze niet ontnemen. We moeten een tandje bij zetten", aldus de Mercedes-coureur.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden