Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell doet 'boze' Verstappen een belofte voorafgaand aan GP Miami

Na het incident tussen Max Verstappen en George Russell in Bakoe liepen de gemoederen hoog op, vooral aan de kant van de Nederlander. In Miami legt Russell uit dat er niets zal veranderen aan hoe ze racen tegen elkaar.

In de openingsronden van de sprintrace van de Grand Prix van Azerbeidzjan streden George Russell en Max Verstappen keihard tegen elkaar. Eerstgenoemde raakte daarbij meermaals de Red Bull-bolide, waardoor Verstappen uiteindelijk de hele race met een gat in zijn sidepod moest rijden. In de race werd het incident afgedaan als een racing incident en dus vond de FIA niet dat er een schuldige was. Na afloop van de race kwam de zichtbaar boze Verstappen verhaal halen bij Russell, die zich van geen kwaad bewust was. De gemoederen liepen hoog op en in de persmomenten in Bakoe liet Verstappen precies weten hoe hij dacht over 'prinses George', zoals hij hem noemde. Verandert dit iets tussen de twee voor de GP van Miami en de daaropvolgende races? Volgens Russell in ieder geval niet, zo legt hij in Miami uit aan de media, waaronder RacingNews365 . "Ik ga gewoon weer door met racen zoals ik dat altijd doe. Er is hier veel over gezegd, maar vanuit mijn kant ben ik altijd duidelijk geweest. Ik maakte een move, completeerde de move en ging weer door. Hij was er best wel boos over, maar dat is racen. Dit soort dingen gebeuren en we zijn hier om te vechten, want dat is waar de F1 over gaat", aldus de Mercedes-coureur.

Russell respecteert Verstappen

Tussen de twee verandert weinig volgens Russell. De Britse coureur vindt niet dat hij en Verstappen nog dingen hoeven uit te praten. "Vanuit mijn kant is er niet iets om nog op te helderen. We zullen elkaar dit weekend vast zien en dan weet ik zeker dat we elkaar gewoon de hand kunnen schudden. Voor mij ligt dit achter ons." "Mijn kijk naar hem blijft hetzelfde. Ik respecteer hem nog altijd en vind dat hij een fantastische coureur is. Natuurlijk worden er wat dingen gezegd in het heetst van de strijd, maar dat kunnen we achter ons laten", aldus Russell.

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training