Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell doet oproep aan de FIA na Perez-incidenten

Nadat Sergio Perez twee races op rij een concurrent benadeelde en daar slechts een lichte straf voor kreeg, denkt George Russell dat het tijd wordt voor een andere benadering van de FIA-stewards.

Perez Magnussen crash Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zowel in Singapore als in Japan ging Sergio Perez de mist in. In Singapore knalde hij Alex Albon in de rondte toen de Red Bull-coureur een gat in dook, terwijl Kevin Magnussen een week later op Suzuka het slachtoffer was van een vergelijkbare actie.

Voor Albon betekende het dat een kans op punten als sneeuw voor de zon verdween, terwijl ook Magnussen veel tijd verloor. De Mexicaan werd tot twee maal toe bestraft en kreeg vijf seconden aan zijn broek.

In Singapore maakte het niet uit en behield hij zijn achtste positie, al viel Checo in Japan wel uit. Zijn vijf seconden straf kon hij later echter nog wel inwisselen toen zijn Red Bull was opgelapt, waardoor hij in Qatar over anderhalve week niet meer op de blaren hoeft te zitten.

Consequenties

Kort samengevat: Perez is er twee keer goed mee weg gekomen. George Russell, voorzitter van de rijdersvakbond, vindt dat er misschien een andere aanpak nodig is van de stewards. Zij kijken bij het bepalen van de straf namelijk niet naar de consequenties van het incident. Dat Albon zijn kans op punten in rook op zag gaan en Magnussen vele seconden verloor, werd niet meegewogen.

Russell denkt dat het tijd is om dat te veranderen na de incidenten waarbij Perez betrokken was. Daarbij wijst hij ook naar zijn eigen fout in de VS vorig jaar. "Vorig jaar in Austin maakte ik een fout (hij tikte Sainz aan in de eerste bocht, waarna de Spanjaard uitviel, red.). Ik kreeg een straf van vijf seconden, maar waarschijnlijk had ik wel een drive through penalty verdiend", is hij eerlijk.

Russell roept dan ook op: "Het is lastig allemaal, want men zegt dat we de consequenties niet mee moeten laten wegen, maar soms moet je eigenlijk wel naar de gevolgen van het incident kijken", aldus de Brit.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer