Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Williams

Russell door Williams aan de kant geschoven voor eerste vrije training GP Frankrijk

George Russell moet zijn zitje in Frankrijk afstaan aan Roy Nissany voor de eerste vrije training. De ontwikkelingscoureur van Williams krijgt de kans om wat meters te maken in de bolide van Britse makelij, alvorens hij deze voorafgaand aan de tweede oefensessie weer terug over moet dragen.

Roy Nissany
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

George Russell moet aanstaande vrijdag plaatsmaken voor Roy Nissany tijdens de eerste vrije training. Voor de tweede keer dit jaar mag de Israëliër in de Williams-bolide stappen en voor de tweede keer is het de Brit die het veld tijdelijk moet ruimen.

Volgens Williams zal Nissany 'zoals gewoonlijk' een actieve rol spelen in het programma dat het team heeft uitgestippeld en zal hij nieuwe onderdelen gaan evalueren. "Zijn ervaring op dit circuit en zijn gevoel voor de wagen zullen ons helpen bij het beter begrijpen van de details van de nieuwe onderdelen."

Zelf is de ontwikkelingscoureur logischerwijs blij om weer in de F1-bolide te mogen stappen. "Ik kan niet wachten om weer achter het stuur te kruipen. Het is echt heel verslavend! Het circuit is voor mij heel speciaal. Ik hou van de lay-out en ik heb mooie herinneringen op Paul Ricard. De laatste sector is zeer uitdagend en ik kan niet wachten totdat ik die in de FW43B mag ervaren", aldus Nissany.

Naast zijn werkzaamheden voor Williams komt de coureur uit in de Formule 2. Daar is de 26-jarige coureur bezig aan zijn derde seizoen en haalde hij in Monaco voor het eerst het podium.

Ook interessant:

Heeft Red Bull gesjoemeld met haar bandenspanning? "Onmogelijk", zo oordeelt men in de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo vooruitblikken op de Grand Prix van Frankrijk. Gaat Mercedes terugslaan, of kan Max Verstappen wederom schitteren? Beluister de podcast hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Nicholas Latifi

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"