Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell gelooft niets van 'praatjes' Verstappen: "Max wil alleen maar meer geld!"

Max Verstappen die aan het einde van zijn huidige contract met 'F1-pensioen' gaat? George Russell heeft er een hard hoofd in. De pensioenpraatjes van de Red Bull-coureur maken volgens de Brit louter deel uit van een tactiek om meer geld te ontvangen van zijn werkgever.

Max Verstappen is de laatste tijd erg vocaal over de toekomstige staat van de Formule 1. Een van de doornen in zijn oog is de F1-kalender, die steeds groter wordt. Volgend jaar staat er een recordaantal van 24 races op de planning. De Nederlander vindt dat teveel, maar niet iedereen is het met hem eens. George Russell is een van die coureurs die de hoeveelheid races geen probleem vindt als hij naar de opmerkingen van Verstappen wordt gevraagd. "Ik hoor die opmerkingen van Max constant. Ik ben bezig met hetgeen waar ik van hou: racen! En tot op een zekere hoogte heb ik zoiets van 'hoe meer hoe beter!'." "Wij als F1-coureurs mogen ons gelukkig prijzen. Natuurlijk zijn er veel evenementen en er komt veel bij kijken. Ik zou het geweldig vinden om meer races te rijden en minder verplichtingen te hebben buiten de raceweekenden om. Red Bull is waarschijnlijk erg veeleisend vanuit het marketingperspectief." Volgens Russell wordt er aan de klachten van Verstappen gewerkt. Hij is zelf blij met de logische(re) indeling van de F1-kalender. "Ik ben er blij mee dat het seizoen geografisch gezien iets beter ingedeeld is, iets efficiënter. Het wordt nog steeds vrij zwaar voor iedereen die van en naar de races reist. Zeker de eerste races, met Australië, Japan en China. Het is een work in progress , maar we gaan de goede kant op."

Tactiek

Waarom zou Verstappen klagen over de kalender, wordt vervolgens aan Russell gevraagd. "Ik denk dat hij zeurt omdat hij meer geld wil zien!", lacht de Mercedes-coureur. "Hij is de best betaalde coureur op de grid en dat is helemaal terecht als je ziet wat hij momenteel presteert. Ik denk dat het allemaal een tactiek is, de praatjes over het dreigen met pensioen te gaan." Russell hoopt niet dat het zo ver komt dat Verstappen aan het einde van zijn contract, in 2028, stopt. "Ik hoop dat hij niet stopt zolang ik aanwezig ben in de sport. Ik wil namelijk strijden met de beste coureurs ter wereld. Momenteel vecht ik met Lewis, maar ik wil ook de kans om met Max te vechten, en met Charles en Lando." "Met de sport gaat het goed, maar het is wel een uitdaging. We kunnen niet meer, meer, meer dingen toe blijven voegen. Er komt een punt waarop je iets weg moet halen als je iets anders toevoegt. Momenteel komen er meer races bij, maar de andere verplichtingen worden niet minder. Dat zijn overuren en ik denk dat dat bij Red Bull ook zo is. Als we geen andere verplichtingen hadden, dan zouden we het prima vinden om elk weekend te racen", aldus de Brit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"