Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell glundert na strijd met Verstappen: "Drie maal was scheepsrecht!"

George Russell moest zich een weg langs Max Verstappen vinden om de sprintrace in Brazilië te winnen. Hij krijgt acht punten en de eerste startplek op zondag. Na afloop geniet hij nog na.

Na een prachtige sprintrace in Brazilië was het George Russell die uiteindelijk aan de haal ging met de overwinning. Dat deed hij door af te rekenen met Max Verstappen, die op de medium banden reed. Dat bleek de verkeerde keuze. Russell moet toegeven dat dat meespeelde, maar toch voelt het geweldig om voor het eerst een race te winnen in F1. "Het was ongelooflijk. Ik had niet verwacht zoveel pace te hebben", glundert hij. "Het toont maar weer aan hoe hard het team heeft gewerkt en het laat zien hoeveel progressie we hebben geboekt. Sinds de updates in Austin voelt de auto heel goed aan. Het is lastig om te weten hoe Max het had gedaan als hij op de zachte banden stond, maar ondanks dat is het geweldig om hier nu zo te staan als winnaar."

Risk - Reward

Het gevecht met Verstappen was een pittige en Russell moest het managen, zo vertelt hij. "Het is lastig omdat het een sprintrace is. Je moet niet te veel risico nemen, maar wil wel een beloning hebben." "Ik wilde natuurlijk heel graag winnen, maar niet met te veel risico en zo uiteindelijk zonder punten te eindigen. Het was drie keer scheepsrecht", glundert hij. Op zondag zal Russell samen met Hamilton op de eerste startrij staan. Dat belooft wat. "Het is gek om te denken dat we op zondag op de eerste startrij staan. Max zal op zondag vliegen, maar we bevinden ons in een luxepositie en misschien kunnen we met onze strategie spelen en voor de zege gaan", aldus de Brit.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein