© George Russell

Nieuwsoverzicht

Russell grijpt Formule 2-titel in Abu Dhabi

24 nov. 2018 16:48 Jan van der Burgt 0 reacties
George Russell heeft op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi de Formule 2-titel veilig weten te stellen. In de hoofdrace had Russell genoeg aan een klinkende overwinning. De Nederlander Nyck de Vries valt net buiten het podium.

De race gaat van start met een fikse klapper tussen Nicholas Latifi en Arjun Main. Maini klapt vol op de achterkant van de Canadees die niet wegkomt bij de start. Beide rijders stappen echter ongedeerd uit.

Alexander Albon, de enige die George Russell in theorie van de titel kan houden, laat zijn auto afslaan bij de start. De door de startcrash naar buiten gebrachte safety car wuift hem voorbij, waardoor hij zich van een ronde achterstand kan ontdoen en achteraan aan kan sluiten.

Nyck de Vries grijpt verder naar voren de macht als hij direct bij de start de koppositie overneemt van George Russell. Na een moeizame pitstop van De Vries en met succesvolle undercut stelt Russell orde op zaken.

De man die volgend jaar bij Williams de teamgenoot wordt van Robert Kubica bouwt een kleine voorsprong uit op de Nederlander, die op zijn beurt de knokkende Artem Markelov en Lando Norris van zich af moet houden. In het geval van de Rus slaagt hij daar niet in. Ook Luca Ghiotto gaat door een late pitstop en met verser rubber nog aan hem voorbij, waardoor hij buiten het podium valt.

Vanuit het achterveld is Alexander Albon niet in staat het Russell op wat voor manier dan ook moeilijk te maken. Russell had in theorie genoeg aan de achtste plaats en dus kroont hij zich met de overwinning een jaar na het binnenslepen van de GP3-titel ook overtuigend tot de Formule 2-kampioen van 2018.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen