Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell heeft slecht nieuws voor Hamilton: "Er komt voorlopig niets aan"

Lewis Hamilton wil graag heel snel verbeteringen zien bij Mercedes, maar George Russell waarschuwt dat het nog wel een paar races kan gaan duren.

Vol vastberadenheid verscheen Lewis Hamilton voor de microfoon van onder meer RacingNews365 na afloop van de Australische Grand Prix, waar hij als vierde over de finish was gekomen achter teamgenoot George Russell. De pace was nog steeds verre van ideaal ten opzichte van Red Bull en vooral Ferrari, en de zevenvoudig kampioen wilde graag snel verbetering zien. Hij gaf aan de komende dagen iedereen bij Mercedes aan te zullen gaan sporen om snel progressie te boeken, want als het aan hem ligt heeft hij de volgende race al een betere auto onder zijn kont .

Russell profiteert van falen Red Bull en Ferrari

Zijn teamgenootje snapt na afloop van de race in Melbourne echter dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is en lijkt iets realistischer te zijn dan Hamilton. Wonder boven wonder staat George op P2 in het kampioenschap, maar Russell snapt dat dat niet komt door de pace van hem en zijn Mercedes-bolide. "Ik ben blij verrast dat ik na de race in Australië op P2 in het kampioenschap sta. Dat is de verdienste van de mensen in onze fabriek, die ons een zeer betrouwbare auto hebben gegeven. We moeten er aan het einde van de race staan om te kunnen profiteren van races zoals deze", zo doelt hij op de uitvalbeurten van Carlos Sainz en Max Verstappen.

Voorlopig geen oplossingen bij Mercedes

Tegelijkertijd weet Russell dat zijn team voorlopig geen grote stappen zal zetten, want de hardnekkige problemen zullen niet snel zijn opgelost. "Onze prestaties zijn niet gebaseerd op onze pace, maar toch is het een respectabele start van ons seizoen geweest als je ziet hoe we onze resultaten hebben gemaximaliseerd." "Helaas is dat het enige positieve randje, want er zit vooralsnog niets substantieels in de pijplijn. Onze problemen kunnen niet zomaar even worden opgelost en het zal een paar races gaan duren. Er zullen misschien kleine verbeteringen komen, stapjes, maar we snappen dat onze rivalen die stappen ook zullen zetten. We hebben weliswaar progressie geboekt, maar dat valt voor de buitenwereld niet echt op, aangezien Ferrari en Red Bull dat ook doen."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst