Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell heeft slecht nieuws voor Hamilton: "Er komt voorlopig niets aan"

Lewis Hamilton wil graag heel snel verbeteringen zien bij Mercedes, maar George Russell waarschuwt dat het nog wel een paar races kan gaan duren.

Russell Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
Vol vastberadenheid verscheen Lewis Hamilton voor de microfoon van onder meer RacingNews365 na afloop van de Australische Grand Prix, waar hij als vierde over de finish was gekomen achter teamgenoot George Russell.

De pace was nog steeds verre van ideaal ten opzichte van Red Bull en vooral Ferrari, en de zevenvoudig kampioen wilde graag snel verbetering zien. Hij gaf aan de komende dagen iedereen bij Mercedes aan te zullen gaan sporen om snel progressie te boeken, want als het aan hem ligt heeft hij de volgende race al een betere auto onder zijn kont.

Russell profiteert van falen Red Bull en Ferrari

Zijn teamgenootje snapt na afloop van de race in Melbourne echter dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is en lijkt iets realistischer te zijn dan Hamilton. Wonder boven wonder staat George op P2 in het kampioenschap, maar Russell snapt dat dat niet komt door de pace van hem en zijn Mercedes-bolide.

"Ik ben blij verrast dat ik na de race in Australië op P2 in het kampioenschap sta. Dat is de verdienste van de mensen in onze fabriek, die ons een zeer betrouwbare auto hebben gegeven. We moeten er aan het einde van de race staan om te kunnen profiteren van races zoals deze", zo doelt hij op de uitvalbeurten van Carlos Sainz en Max Verstappen.

Voorlopig geen oplossingen bij Mercedes

Tegelijkertijd weet Russell dat zijn team voorlopig geen grote stappen zal zetten, want de hardnekkige problemen zullen niet snel zijn opgelost. "Onze prestaties zijn niet gebaseerd op onze pace, maar toch is het een respectabele start van ons seizoen geweest als je ziet hoe we onze resultaten hebben gemaximaliseerd."

"Helaas is dat het enige positieve randje, want er zit vooralsnog niets substantieels in de pijplijn. Onze problemen kunnen niet zomaar even worden opgelost en het zal een paar races gaan duren. Er zullen misschien kleine verbeteringen komen, stapjes, maar we snappen dat onze rivalen die stappen ook zullen zetten. We hebben weliswaar progressie geboekt, maar dat valt voor de buitenwereld niet echt op, aangezien Ferrari en Red Bull dat ook doen."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen