Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Russell hekelt F1-regels na teleurstellend resultaat

George Russell was absoluut niet blij met hoe de Grand Prix van Toscane zich ontvouwde. De Williams-coureur stond er goed voor en had een goede strategie, maar door een rode vlag mochten alle coureurs banden wisselen, waarmee het voordeel van de Brit teniet werd gedaan.

Russell Mugello
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

De rode vlag-situatie gooide roet in het eten van George Russell, die op koers was om de eerste punten van het seizoen voor Williams te pakken. Door de rode vlag-situatie konden coureurs die er wat betreft de bandenstrategie niet goed voorstonden, alsnog gratis banden wisselen tijdens de rode vlag. Onder andere Charles Leclerc maakte daar gebruik van, waardoor Russell kind van de rekening werd. Uiteindelijk eindigde hij als elfde, net buiten de punten.

"Het grootste probleem is de bandenwissel tijdens de pitstop", wordt Russell geciteerd door Motorsport.com. "Deze jongens krijgen een gratis bandenwissel. Wij zaten op een goede strategie, de banden waren goed en toen mocht iedereen ineens naar de pits en banden eronder zetten die hij maar wilde. Zo kregen ze een gratis pitstop."

En dat terwijl Russell op koers lag voor een goed resultaat. "Ik lag voor op Charles. Hij ging niet naar de pits, had geluk met de rode vlag en toen lag hij voor mij en kon hij een nieuwe set banden onder zijn auto doen. "Ik ben een positie verloren ten opzichte van Charles onder die rode vlag."

Daarom hoopt de Brit dat de FIA naar de regels gaat kijken. "Als ze dit vaker gaan doen, moeten ze wel over een aantal regels gaan nadenken. Het zou niet zo mogen zijn dat je een gratis bandenwissel krijgt in de race. Je moet op de banden blijven die je op dat moment hebt. Mensen baseren hun strategie op een normale race en niet op een race met twee rode vlaggen erin."

Wederom pech voor Max Verstappen tijdens een race en veel negatieve reacties naderhand. Maar Max moet niet weg bij Red Bull. Dit en meer in de RN365-podcast met Tom Coronel en Ruud Dimmers.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes