Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell hekelt gemiste Mercedes-kans: "Was tien seconden sneller dan Verstappen"

George Russell kwam als zevende over de meet in de Verenigde Staten, maar door twee diskwalificaties wordt hij uiteindelijk als vijfde geclassificeerd. Toch baalt hij van een gemiste podiumkans.

Russell US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Direct na de GP van de Verenigde Staten, als George Russell nog denkt dat hij zevende is geworden, baalt hij van het resultaat. Er had zoveel meer ingezeten, denkt hij, verwijzend naar zijn teamgenoot die op P2 is gefinisht. Volgens de Brit vat het zijn Formule 1-seizoen samen.

"Het is het verhaal van het seizoen. Gemiste kansen, vanaf de eerste seconde al in het nadeel. Ik had een slechte start, waarna we naar de harde banden switchten. Ik moest vervolgens ook mijn brandstof en mijn motor wat managen. Daardoor waren we een seconde langzamer dan de rest."

Zodra er bij Russell van managen geen sprake meer was, ging hij naar eigen zeggen als een speer. "In de laatste stint maakte ik weer de switch naar de medium banden en was ik de snelste auto op de baan. Ik kwam tien seconden terug op Verstappen en een paar seconden op Hamilton. Dit was dus weer een gemiste kans op het podium", zucht hij.

Hamilton sneller

Teamgenoot Hamilton leek er het hele weekend beter in te zitten dan Russell, maar laatstgenoemde heeft daar wel een verklaring voor. "In Qatar reed ik een van mijn sterkste weekenden, maar hier in Austin heb ik het altijd lastig, het is altijd een afwijkend circuit voor mij."

"In deze omstandigheden, met alle hobbels, heb ik het altijd zwaar, terwijl Hamilton hier altijd sterk is. Daarom maak ik me geen zorgen. Dit is echt een outlier, met de hobbels en het oude asfalt. Als ik naar de laatste stint kijk, kan je zien dat de potentie er was. De marges zijn dus klein. In de kwalificatie had ik de pace niet in Q1 en Q2, maar in Q3 weer wel. In de sprintkwalificatie ging het goed in Q1 en Q2, maar in Q3 had ik geen nieuwe banden meer."

De conclusie is teleurstellend. "We liepen gewoon weer achter de feiten aan. Dat is het verhaal van mijn seizoen. Vorig seizoen hebben we elke kans gegrepen, terwijl we dit jaar in de helft van de races niet hebben gemaximaliseerd."

Toch is er tot slot nog een positief puntje te melden. De update van Mercedes aan de vloer, die leek te werken. "100%. Die heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Daarom kijk ik echt uit naar volgend jaar en wat we dan kunnen bereiken. Het gaat de goede kant op", aldus de Brit.

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld