Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
George Russell

Russell: "Het team dat dat het beste doet, wint de titel"

Met de nieuwe Formule 1-reglementen die in 2022 van kracht zullen zijn, bekijkt George Russell waar de kansen liggen bij zijn nieuwe team. Een verschuiving in prestaties kan volgens de jonge Brit enorm snel plaatsvinden door de veranderde F1-bolides.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Met de technische reglementen zal er voor alle coureurs wat gaan veranderen in 2022. Bij sommige coureurs verandert er nog net iets meer, zo ook bij George Russell. De voormalig Williams-coureur heeft na jaren wachten eindelijk de overstap gemaakt naar Mercedes en zal hier naast zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gaan rijden.

Russell kan niet wachten op zijn nieuwe uitdaging. Mercedes staat bekend als topteam, maar door de reglementswijzigingen is er nog niets zeker over de prestaties van de Duitse renstal in 2022. "Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe auto's en naar wat het te bieden heeft voor iedereen", zegt hij in gesprek met Autosport. "Ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van de ontwikkelingen van een auto die veel progressie moet gaan maken."

De gloednieuwe 2022-bolides zullen gedurende het seizoen namelijk enorm veel updates gaan krijgen, zo voorspelt de kersvers Mercedes-coureurs. "Dat wordt veel werken met de designers, uren in de simulator en veel werk steken in de ontwikkeling. Het wordt niet zomaar de snelste coureur in de eerste race die de titel kan gaan winnen. Het gaat de partij worden die de meeste progressie boekt."

Russell wil 'fundering' bouwen voor Mercedes

Een snelle start met het oog op ontwikkelen is volgens Russell key in 2022. "Er zullen heel wat interessante designs verschijnen en er zullen mogelijk wat underdogs zijn tijdens de tests of races. Degene die het snelst en het best ontwikkelt kan een belangrijke fundering bouwen voor de komende jaren. Daar ben ik heel benieuwd naar, gekeken naar het engineering-aspect."

Met de overstap van Williams naar Mercedes krijgt het jonge talent nog een andere uitdaging. Bij zijn oude team stond hij al regelmatig in de spotlights, maar naast Hamilton verwacht hij dat de media-aandacht en het aantal sponsorverplichtingen explosief zal groeien. "Bij Williams was het gunstig dat ik niet zoveel marketingtechnische taken had. Mercedes heeft een enorme lading aan verantwoordelijkheden en verplichtingen waar de coureurs bij aanwezig moeten zijn."

"Daar komt ook nog bij kijken dat het einde van corona in zicht is, waardoor er van alles moet worden ingehaald. Zowel tijdens het racen als naast het asfalt wordt het dus een ongekend intens jaar. Een goede vakantie is dan ook belangrijk, zodat ik daarna alles eruit kan halen wat ik heb."

14 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur