Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell hint op nieuw jasje voor Mercedes in 2022-seizoen

George Russell heeft onthuld dat het team van Mercedes volgend jaar met een andere livery op de grid zal verschijnen. Na twee seizoenen met een zwarte auto te hebben gereden, zal de W13-bolide een andere kleurenstelling krijgen.

De komende weken zullen alle Formule 1-teams hun auto voor het aankomende seizoen onthullen. Mercedes zou dit jaar wel eens met een verrassende livery kunnen komen. George Russell stapt dit jaar over van Williams naar de Duitse renstal en heeft de nieuw auto al mogen aanschouwen. "Ik zag een showauto met de livery van 2022 erop, die ziet er geweldig uit!", aldus de Brit. De 23-jarige coureur was deze week aanwezig in de fabriek van Mercedes in Brackley. Russell maakte alvast kennis met zijn monteurs en mocht dus ook al een glimp opvangen van de nieuwe bolide. "Ik kan niet wachten om het aan jullie te laten zien. Ik weet zeker dat jullie er helemaal weg van zullen zijn." Toch zal de Brit nog even moeten wachten met het delen van foto's van de nieuwe bolide. Pas op 18 februari onthult Mercedes de nieuwe W13.

Gaat Mercedes terug naar zilver?

De Duitse renstal koos er in 2020 voor om af te wijken van de traditionele kleuren. Om aandacht te vragen voor Black Lives Matter besloot het team om de auto zwart te schilderen. De nieuwe Mercedes-bolide zal echter een andere kleurenstelling hebben, zo hint Russell. "Ik ga niet verklappen welke kleur het is, dat moeten jullie maar afwachten..." Vorig seizoen deed het gerucht al de ronde dat het team af zou willen stappen van de zwarte kleur. Hamilton werd destijds ook naar zijn mening hierover gevraagd en zei niet betrokken te zijn bij het besluit. "Ik maak me daar niet druk om", zei Hamilton tegen onder andere RacingNews365 in het weekend van de Russische Grand Prix. "Ik ben daar niet bij betrokken en van origine is het ook de Silberpfeilen ."

'Zilveren livery is een fijne afwisseling

De zwarte kleurstelling van de Mercedes-bolide was vooral een symbool, legt Hamilton uit. "Toen ik vroeg of de auto zwart konden maken als een symbool voor wat we van plan zijn, had ik niet verwacht dat het bijzonder lang zou duren. We hebben de livery meegenomen naar het volgende seizoen en dat is geweldig." "Als het zilver nu weer terugkomt, zal dat een fijne afwisseling zijn. Het weerhoudt ons niet van de veranderingen die we intern doorvoeren. We blijven echt streven naar diversiteit, ook in samenwerking met al onze partners", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"