Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell mikt vol vertrouwen op Red Bull: "We zijn echt niet vergeten hoe dat moet"

Het lijkt er sterk op dat Mercedes nog altijd een achterstand heeft op Red Bull, maar George Russell gelooft in zijn team en denkt dat het wel goed komt. Hij wijst hierbij naar de acht voorgaande titels van het Duitse team.

Tijdens de testdagen in Bahrein kwam Mercedes nog niet aan de snelheid van concurrent Red Bull. Komend weekend zullen we zien waar ze echt staan, maar de gematigd enthousiaste woorden vanuit het topteam doet vermoeden dat er nog een grote prestatiekloof zit tussen Mercedes en de Oostenrijkse concurrent. Ondanks een mogelijke achterstand op Red Bull gaat George Russell vol goede moed het nieuwe Formule 1-seizoen in. Ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365 , legt hij uit wat zijn team nodig heeft om de concurrentiestrijd aan te gaan. "Ik denk dat iedereen sowieso altijd zoekt naar meer downforce. Het lastige met de nieuwe reglementen is om de auto zo dicht mogelijk op de grond te krijgen." "Vanuit daar genereer je downforce. Als we naar de rechte stukken kijken, dan zien we dat Red Bull daar heel sterk is geweest, ook kijkend naar de drag . Wij hebben op dat vlak ook wat vooruitgang geboekt en dat gaan we dit weekend hopelijk terugzien in de topsnelheid. Dat levert dan toch een beetje 'gratis' rondetijd op."

Vertrouwen in Mercedes

Hoewel het niet de start was waar Mercedes op had gehoopt dit jaar blijft Russell zelfverzekerd over zijn team. "We moeten vertrouwen op ons proces. Mercedes heeft acht jaar op rij een auto gebouwd waarmee het kampioenschap is veroverd en we hebben nog vrijwel dezelfde mensen in dienst hier." "We zijn allemaal echt niet ineens vergeten hoe we snelle auto's moeten bouwen. We lopen natuurlijk iets achter de feiten aan door de uitdagingen van de W13, maar ik geloof er heilig in dat we gedurende het seizoen het gat gaan dichten. Ik zie geen reden waarom we niet kunnen vechten als we wat verder in het seizoen zijn", zo sluit Russell af.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen