Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
George Russell

Russell hoopvol: "Vorig jaar was het eng om de Williams-bolide te besturen, nu niet"

Vergeleken met afgelopen seizoen is de nieuwe Williams-bolide een mooie stap vooruit. George Russell hoeft nu geen angst te doorstaan als hij in zijn FW43 rijdt. Vorig jaar was dat wel anders.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

In aanloop naar het nieuwe seizoen stonden de afgelopen week de eerste drie testdagen op het programma. In tegenstelling tot de testdagen in 2019 kwam Williams dit keer op tijd en met een werkende bolide opdraven. Het team wist 324 ronden af te leggen, een aanzienlijk mooier aantal dan afgelopen jaar.

Ook George Russell, die op woensdag de eerste coureur was die achter het stuur van de FW43 mocht kruipen, merkte meteen dat er grote stappen voorwaarts waren gezet, zo erkent hij tegenover onder andere RacingNews365. Eindelijk had hij vanaf de eerste meters het volste vertrouwen in zijn bolide.

"Het voelde heel goed, veel beter dan vorig jaar, maar het is lastig om een beeld te krijgen van de verhoudingen. Volgende week zullen we daar meer over weten. De auto reageert veel beter en is makkelijker te besturen. Al vanaf de eerste ronde durfde ik gewoon te pushen, terwijl dat vorig jaar wel anders was. Toen was ik eigenlijk vrij bang tijdens mijn eerste ronden op het circuit."

Al is dat geen garantie dat de auto ook daadwerkelijk snel is, weet Russell: "Het draait natuurlijk om rondetijden. Een auto kan prima te besturen zijn, maar dat betekent niet dat hij ook meteen snel is. We hopen het natuurlijk wel. We hopen dat we genoeg downforce hebben weten te creëren om mee te kunnen strijden met de teams om ons heen", zo hoopt de jonge Brit hardop.

Dit wordt het tweede seizoen in de Formule 1 van de Williams-coureur. Zijn aanpak zal niet veel anders zijn dan in zijn eerste seizoen in de koningsklasse, zo erkent hij: "Ik ga het race per race bekijken. Vorig jaar leerde ik ook elke race nog heel veel. In Abu Dhabi was ik een veel betere coureur dan ik was tijdens mijn eerste race in Melbourne. Ook over drie weken zal ik in Melbourne weer iets beter zijn dan in Abu Dhabi afgelopen december."

"Ik heb mezelf enkele doelen gesteld en ik wil dit jaar meer uit mezelf en het team halen. Als dat lukt, dan kan het seizoen aanzienlijk beter worden dan afgelopen jaar", aldus Russell.

Fotoalbum

In beeld: Met deze aanpassingen wil Williams weer succesvol worden

Met de nieuwe FW43 gooit Williams het over een andere boeg. Nieuwe, frisse kleuren en een aangepaste wagen moeten zorgen voor meer succes in 2020.

Bekijk het album

4 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem