Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell: "Ik ga niet zomaar opzij omdat hij Max Verstappen heet"

George Russell snapt niet helemaal waarom er zoveel ophef is over de situatie tussen hem en Max Verstappen tijdens de sprintrace in Bakoe.

George Russell en Max Verstappen kwamen elkaar in de eerste ronde van de sprintrace in Bakoe tegen op de baan. Het leidde tot schade bij de Nederlander, die zijn derde plek verloor. Niet veel later kon Verstappen alsnog voorbij aan de Brit. De Red Bull-coureur was helemaal niet blij met zijn collega, maar Russell zelf snapt de ophef niet. Hij wijst erop dat Verstappen de plek op had moeten geven en dat de Mercedes-coureur 'recht had' op de bocht. "Ik zat aan de binnenkant, ik zat voor bij de apex en was verrast dat hij de positie probeerde te houden. Het was de eerste ronde van een sprintrace op een stratencircuit met koude banden. Hij weet wat de risico's dan zijn. Er was geen intentie om contact te maken."

Verstappen weet dat

Volgens Russell weet Verstappen als geen ander dat de positie aan George toe behoorde toen ze zij aan zij bocht drie in gingen. "Ik begon met racen toen ik acht jaar oud was. In de karts, als je aan de binnenkant zat ter hoogte van de apex, dan was het jouw bocht. Dat is het belangrijkste principe van het racen", zegt hij bij Viaplay . "Max heeft veel ervaring en is een geweldige racer met geweldig inzicht. Hij weet dit. Als je buitenom probeert in te halen, dan neem je een risico." "Zoals ik al zei: ik was enorm verrast dat hij zich verzette. Hij had de positie op moeten geven, de positie was al verloren, maar hij nam dat risico. Hij had geluk dat hij geen lekke band kreeg." "Ik probeerde hem zoveel mogelijk ruimte te geven, maar bij een start zoals deze is dat lastig", legt Russell uit.

Ik ga Max Verstappen niet zomaar voorbij laten

Direct na de race kwam Verstappen verhaal halen bij Russell. Volgens de Brit was er niet zoveel aan de hand en was hij niet van plan om de regerend kampioen zomaar de plek te geven. "Ik weet niet eens precies meer wat we tegen elkaar zeiden. Ik zei volgens mij dat ik koude banden had en hij zei dat we dat allemaal hadden. Maar zoals ik al zei, het was het risico dat hij nam. Ik was verrast dat hij de positie probeerde te houden." "Misschien dat ik mijn mening verander als ik de beelden terugzie. Ik heb niets met opzet gedaan, maar ik ben hier om te winnen. Ik ga niet zomaar opzij omdat hij Max Verstappen heet", aldus Russell.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"