Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell in tranen na eerste GP-zege: "Een emotionele achtbaan"

George Russell mag zichzelf een Grand Prix-winnaar noemen. Na winst in de sprintrace was hij ook tijdens de race soeverein.

George Russell heeft de GP van Brazilië gewonnen. Hij was iedereen te snel af en was na de race zeer emotioneel. "Wat een geweldig gevoel. Ik wil het team enorm bedanken dat ze dit mogelijk hebben gemaakt. Het is dit seizoen een emotionele achtbaan geweest", zegt hij met tranen in de ogen. "Deze race was heel zwaar, maar het voelde alsof ik in controle was. Lewis was echter supersnel en toen ik de safety car zag dacht ik 'oh jeetje, dit wordt een heel lastig einde'. Ik stond onder veel druk, maar ik ben blij dat ik heb kunnen winnen."

Russell bedankt iedereen

Russell dacht even terug aan zijn avontuur op weg naar de koningsklasse en opnieuw kreeg hij een brok in de keel. "Ik ben sprakeloos. Alle herinneringen kwamen terug. Het begon samen met mijn mama en papa in het karten en alle steun die ik van de rest heb gehad, mijn familie, vriendin, manager, trainer. De lijst is eindeloos. Ik ben supertrots", aldus de kersverse GP-winnaar.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst