Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell insinueert opvallende rol Alonso bij harde crash

George Russell streed in de laatste rondes voor P6 met Fernando Alonso, alvorens hij hard van de baan vloog. Haalde Alonso kort daarvoor een frats uit? De Brit heeft een sterk vermoeden.

Russell Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De GP van Australië eindigde met een virtuele safety car, omdat George Russell hard was gecrasht. De Brit was in een strijd verwikkeld om de zesde plaats, samen met Fernando Alonso. De Spanjaard reed voor Russell op de baan, ronden lang. In de voorlaatste ronde ging het mis.

Russell verloor de controle over zijn W15, belandde in de grindbak en uiteindelijk de muur. Na de race insinueert de Mercedes-coureur dat Alonso in die ronde plots heel anders reed. De Spanjaard zou veel vroeger dan normaal op de rem zijn gaan staan. Dat Russell en Alonso nu samen naar de stewards moeten, zegt volgens Russell ook wel wat, zo insinueert hij tenminste voor de camera's van Sky Sports.

"Hoe ik ernaar kijk, is dat ik van de baan schoot. Dat is mijn schuld. Ik reed een halve seconde achter Fernando en plots kwam hij extreem snel naar me toe. Plots zat ik op z'n versnellingsbak. Ik weet niet of hij een probleem had of niet, maar nu moeten we naar de stewards. Dat is best bizar in deze omstandigheden. Meer kan ik er nu niet over zeggen, ik wil alles terugkijken."

Vervolgen zegt Russell toch nog meer over de situatie. "Het is duidelijk dat hij op de rem ging staan op 100 meter voor de bocht, om vervolgens weer gas te geven en de bocht normaal te nemen. Die data heb ik al teruggezien. Ik ga Alonso niet beschuldigen, maar ik reed veel ronden achter hem en die ronde ging hij dramatisch langzamer. Dat verraste me. Het is interessant om te zien dat we vervolgens naar de stewards moeten, dus ik ben benieuwd."

Alonso weet van niets

Ook Alonso verschijnt voor de tv-camera's en reageert kalmpjes. Hij was nauwelijks met Russell bezig, zo oordeelt hij. Wel had hij een probleempje met zijn Aston Martin-bolide.

"Ik was gefocust op wat er voor me gebeurde, niet op wat er achter me gebeurde. De laatste vijftien ronden had ik wat problemen, iets met de batterij, dus ik worstelde wel wat aan het einde van de race. Ik was niet gefocust op de auto achter me, maar gelukkig is Russell oke", zo blijft de Spanjaard rustig.

"Ik wist dat hij eraan kwam en dat hij DRS had, dat was al vijf of zes ronden zo. Het zat dicht op elkaar. Ik reed kwalificatieronden en probeerde zo snel mogelijk te rijden, maar het was geen gemakkelijke race, geen gemakkelijk weekend qua pace. We hebben geluk gehad met de strategie en de safety car, maar we kunnen ons niet verschuilen voor onze pace dit weekend, want daar hadden we het lastig mee", aldus Alonso.

Update: Alonso is gestraft. Bekijk via de link hieronder waarom.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"