© Williams Racing

Nieuwsoverzicht

Russell kan niet wachten om samen te werken met Kubica

23 nov. 2018 12:15 René Oudman 1 reacties
Toen Robert Kubica ruim twaalf jaar geleden zijn debuut maakte in de Formule 1, was George Russell acht jaar oud. De huidige kampioenschapsleider in de Formule 2 zal tijdens zijn entree in de koningsklasse dienst doen als teammaat van de Pool, die in 2019 zijn comeback als voltijdrijder zal maken.

De 20-jarige Russell spreekt vol lof over zijn toekomstige teammaat. Volgens de Britse jongeling zal Kubica een behoorlijk verschil kunnen maken, gezien zijn staat van dienst in de Formule 1. In diens eerste stint (2006-2010) schreef de nu 33-jarige Pool één Grand Prix op zijn naam, te weten de Canadese in 2008.

"Ik vind het geweldig dat ik teammaten met Robert word!", jubelt Russell in Abu Dhabi, waar hij de F2-kroon binnen probeert te slepen. "Er valt niet te twijfelen aan zijn snelheid en zijn talent. Daarnaast is hij ook nog eens ontzettend intelligent. Robert heeft zoveel ervaring in de Formule 1 en ik ben ervan overtuigd dat hij een fantastische toevoeging is voor Williams. Samen kunnen we Williams hopelijk terugbrengen naar de posities waar ze horen, en verdienen te zijn."

Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi worden twee Formule 2-races gehouden: eentje op zaterdagavond en eentje op zondagmiddag (beiden lokale tijd). Er zijn, de kwalificatie meegeteld, 48 punten te verdienen. Russell heeft een voorsprong van liefst 37 punten ten opzichte van naaste rivaal Alexander Albon.

Russell is niet de enige debutant, volgend jaar in Australië: ook landgenoot en F2-tegenstander Lando Norris zal zijn eerste Formule 1-race rijden. Mocht Albon het tweede zitje bij Toro Rosso veroveren, dan vult hij het groepje debutanten aan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen