Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Russell: "Mercedes in de war door wederopstanding in Miami"

George Russell zette zijn Mercedes W13 helemaal bovenaan de tijdenlijsten in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami. Niet voor niets noemde hij het de beste vrijdag van het jaar.

Russell Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Volgens Mercedes-coureur George Russell begrijpt Mercedes er eigenlijk maar weinig van dat men opeens de strijd aan lijkt te kunnen gaan met Ferrari en Red Bull na een zeer productieve vrijdag in Miami. De jonge Brit topte de tijdenlijst in VT2 met teamgenoot Lewis Hamilton 0,2 seconde achter hem op P4.

Mercedes' indrukwekkende pace valt samen met de introductie van enkele updates. Het team heeft lichtere voor- en achtervleugels meegenomen, evenals wat aanpassingen aan de Venturi-tunnels onder de auto en dat op een circuit waar het porpoising-effect minder lijkt te zijn. Volgens Russell echter willen de trainingen nog niet zoveel zeggen.

Gunstigere omstandigheden voor Mercedes

De Brit waakt ervoor dat Mercedes niet meteen naast de schoenen gaat lopen: "Het is echt nog veel te vroeg om dat te gaan doen. We snappen eerlijk gezegd niet waarom het meteen al zo goed ging", zo vertelt hij aan onder andere RacingNews365.

"We wisten altijd al dat de omstandigheden van dit weekend ons beter zouden moeten liggen, aangezien we moeite hadden met het op temperatuur brengen van de banden. Dat was zelfs in Bahrein zo, maar dit is de eerste échte hete race van het seizoen."

"Zeker, het gaat goed, maar we laten ons niet meeslepen. De trainingen zijn wat dat betreft niets waard en morgen moeten we gewoon wéér aan de bak."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull