Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell: "Mercedes in de war door wederopstanding in Miami"

George Russell zette zijn Mercedes W13 helemaal bovenaan de tijdenlijsten in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami. Niet voor niets noemde hij het de beste vrijdag van het jaar.

Volgens Mercedes-coureur George Russell begrijpt Mercedes er eigenlijk maar weinig van dat men opeens de strijd aan lijkt te kunnen gaan met Ferrari en Red Bull na een zeer productieve vrijdag in Miami. De jonge Brit topte de tijdenlijst in VT2 met teamgenoot Lewis Hamilton 0,2 seconde achter hem op P4. Mercedes' indrukwekkende pace valt samen met de introductie van enkele updates. Het team heeft lichtere voor- en achtervleugels meegenomen, evenals wat aanpassingen aan de Venturi-tunnels onder de auto en dat op een circuit waar het porpoising-effect minder lijkt te zijn. Volgens Russell echter willen de trainingen nog niet zoveel zeggen.

Gunstigere omstandigheden voor Mercedes

De Brit waakt ervoor dat Mercedes niet meteen naast de schoenen gaat lopen: "Het is echt nog veel te vroeg om dat te gaan doen. We snappen eerlijk gezegd niet waarom het meteen al zo goed ging", zo vertelt hij aan onder andere RacingNews365. "We wisten altijd al dat de omstandigheden van dit weekend ons beter zouden moeten liggen, aangezien we moeite hadden met het op temperatuur brengen van de banden. Dat was zelfs in Bahrein zo, maar dit is de eerste échte hete race van het seizoen." "Zeker, het gaat goed, maar we laten ons niet meeslepen. De trainingen zijn wat dat betreft niets waard en morgen moeten we gewoon wéér aan de bak."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie