Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell niet bang voor Verstappen: "Ik hoef me niet te bewijzen"

Wie wordt de teamgenoot van George Russell in 2025 en dus de opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes? Het is een vraag die nog altijd boven de markt hangt en waarbij de naam Max Verstappen veelvuldig valt. Russell ziet de Nederlander graag komen.

Russell Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari in 2025 zorgt voor een zeer vroeg Silly Season. Een van de belangrijkste vraagstukken is: wie volgt de zevenvoudig wereldkampioen op bij Mercedes? Krijgt Kimi Antonelli de kans, gaat Carlos Sainz naar de Duitse renstal of wordt het toch echt Max Verstappen? Allemaal geruchten, maar voor George Russell verandert er weinig.

"Toen ik in 2022 bij Mercedes kwam, had Lewis net zijn gloriejaren achter de rug," vertelt Russell tegenover onder meer RacingNews365. "Het was een flinke opdracht om tegen iemand op te boksen die al zo lang bij het team zit. Maar ik geloof in mijn kunnen en met Lewis als teamgenoot ben ik alleen maar beter geworden. Vooral omdat we elkaar al drie jaar lang, week in week uit, tot het uiterste drijven."

Voor Russell is het dan ook niet van belang wie vanaf komend seizoen zijn teamgenoot wordt: "Toto hoeft mij niet om advies of om mijn visie te vragen. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik iedereen als teamgenoot zou verwelkomen. Als we de kans krijgen om Max te contracteren, snap ik heel goed dat we daar alles voor over zouden hebben. Wie zou dat niet doen?"

Lange termijnproject

De jonge Brit is dan ook alles behalve bang voor Verstappen als nieuwe teamgenoot. Sterker nog, Russell ziet de Nederlander graag naar Mercedes komen: "Ik zou daar zeker achter staan! Ik zou hem zeker verwelkomen, ook omdat ik zelf graag tegen de beste coureurs uit wil komen. Iedereen wil laten zien wat je in je mars hebt, dus ja, laat het maar gebeuren!"

"Ik heb het privilege gehad om teamgenoot te zijn van Lewis, die statistisch gezien de beste F1-coureur aller tijden is, waarin we elke week weer met elkaar aan het strijden zijn. En om dat te kunnen herhalen met Max, zou voor mij persoonlijk ook goed zijn, want ik geloof in mezelf en in mijn krachten."

Uiteindelijk is ook voor Russell het hogere doel om wereldkampioen te worden. Of dat nog mogelijk is, wanneer Verstappen zijn teamgenoot wordt? Volgens Russell maakt dat geen verschil: "Je kunt maar zo snel als dat de auto toe laat en dus kijken mensen al snel naar je teamgenoot. Zoals ik al zei, toen ik hier kwam, kreeg ik een teamgenoot met zeven wereldtitels en meer dan honderd raceoverwinningen. De afgelopen tweeënhalf jaar heb ik volgens mij wel laten zien dat ik prima de competitie aan kan gaan. Ik hoef mezelf denk ik niet meer te bewijzen richting Mercedes of wie dan ook. Ik weet wat ik kan en de resultaten laten dat ook zien."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco