Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell onschuldig slachtoffer van uitvalbeurt Piastri; richt pijlen op Red Bull

George Russell kwam op Spa-Francorchamps niet verder dan P6. Hij weet wel waarom: door Oscar Piastri. Misschien had er zelfs een podium in gezeten, denkt de Brit.

Russell Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op ruim een minuut achterstand van Max Verstappen was het George Russell die naar de zesde stek reed. Hij moest behalve de twee Red Bull-coureurs ook Charles Leclerc, Lewis Hamilton en Fernando Alonso voor zich dulden. De achterstand op nummer die Leclerc was een halve minuut.

Toch denkt Russell dat hij misschien de strijd met de Ferrari-coureur aan had kunnen gaan, zij het niet dat hij bij de start een onschuldig slachtoffer was van de half stilgevallen McLaren-bolide van Oscar Piastri. Na contact met Carlos Sainz kon de Australiër namelijk niet meer goed sturen.

"Het was heel ongelukkig aan het begin van de race", zucht Russell in gesprek met RacingNews365. "Toen Oscar problemen had, ging ik naar links. Ik had niet door dat hij niet kon sturen, waardoor ik even vast kwam te zitten en vier of vijf posities verloor. Dat heeft mijn race gedicteerd. Als dat niet was gebeurd, dan was ik sowieso vijfde gefinisht en ik denk dat ik dan ook met Lewis en Charles had kunnen strijden om het podium."

Toch deed het team van Russell weer goede zaken. "McLaren was niet zo competitief als ik had verwacht. Geen idee wat er met Lando aan de hand was. Charles was daarentegen de verrassing, want we hadden niet verwacht dat Ferrari wel zo snel zou zijn. We staan er gelukkig goed voor in het constructeurskampioenschap, dus dat ziet er goed uit voor nu."

Race winnen

In de tweede seizoenshelft hoopt Russell dat hij samen met zijn team de volgende stap kan zetten. Het doel is om een race te winnen. Dat zal dan dus ten koste moeten gaan van Red Bull, dat tot op heden alle twaalf Grands Prix winnend afsloot.

"Het was even lastig toen het begon te regenen. Als we hadden geweten hoeveel het zou gaan regenen, dan hadden we een pitstop gemaakt voor de zachte banden, want daarmee hadden we het grootste voordeel gehad in die omstandigheden."

"Al met al was het een goede race, net als de sprint. We waren competitief en hebben een gaatje geslagen naar plek drie in het kampioenschap voor de constructeurs. Maar de focus ligt nog steeds op Red Bull. We willen het gat naar hen dichten. We willen dit jaar een race winnen", zo sluit hij af.

Check hieronder nog eens de start

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami