Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell ontkent dat Mercedes-deal in Silverstone wordt aangekondigd

De eventuele bekendmaking van George Russell als tweede coureur van Mercedes in 2022 zal volgens de Brit niet gedaan worden tijdens het aanstaande Grand Prix-weekend in Silverstone.

George Russell testing Bahrain1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

George Russell wordt al langere tijd gelinkt aan een overstap naar Mercedes, maar ook een langer verblijf bij Williams is ook nog steeds een optie. Waar de Brit volgend jaar ook rijdt, de bekendmaking van welk stoeltje hij warm gaat houden wordt naar eigen zeggen in ieder geval niet komend weekend gedaan.

"Ik heb vijf of zes jaar geleden bij Mercedes getekend, dat is 100 procent waar", grapt Mercedes-protegé Russell in de nieuwe F1 Nation Podcast. "Zoals iedereen weet zorgen ze goed voor me. Maar wat betreft mijn stoeltje voor volgend jaar is er nog niets getekend of vastgelegd en zal er ook niets worden aangekondigd in Silverstone, dat kan ik je wel vertellen."

Deze race en de komende Grands Prix rijdt Russell dus nog gewoon voor Williams, waarvan hij verwacht dat het zeker komend seizoen met de invoering van de nieuwe reglementen toch echt weer een keer punten zal gaan pakken. "Natuurlijk is het team de afgelopen drie jaar op rij als laatste geëindigd. Maar ik weet zeker dat dat volgend jaar niet het geval zal zijn."

"Het word echt allemaal beter", vervolg Russell. "Alles valt nu op z'n plek. Jost (Capito, de teambaas van Williams, red.) is goed bezig om een structuur op te zetten waardoor iedereen efficiënter en gestroomlijnder kan werken. Iedere beslissing die tot nu toe is genomen, is voor de juiste redenen gemaakt. Ik zie niet in waarom Williams zich de komende jaren niet weer terug naar voren kan knokken."

Ook interessant:

Zoveel kost het om een Formule 1-coureur te worden

Autosport is duur, heel duur! En dat begint al in de karting. Hoeveel kost het jonge talenten om de weg omhoog te beklimmen richting de Formule 1?

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen