Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Russell op de bres voor Hamilton na 'onterechte' kritiek

Lewis Hamilton is zijn laatste jaar bij Mercedes niet goed begonnen. Een zevende plek is zijn beste resultaat. Is hij wellicht in gedachte al met Ferrari bezig? Niet volgens teamgenoot George Russell, die het opneemt voor Hamilton.

Hamilton Russell paddock
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton kent zoals bekend een zeer turbulente seizoenstart. Nog voor er een meter was gereden, werd bekend dat hij na dit seizoen de overstap maakt van Mercedes naar Ferrari. Daarna kende Hamilton op zijn zachts gezegd geen gelukkige races. Voor het eerst in zijn carrière slaagde de zevenvoudig wereldkampioen er niet in om bij de eerste drie races van het seizoen in de top 6 te finishen.

Daarnaast moest Hamilton in de drie kwalificaties tot nu toe telkens zijn meerdere erkennen in teamgenoot George Russell. Van de 26 punten die Mercedes in 2024 verzamelde staan er 18 op het conto van Russell. De matige prestaties van Hamilton tot nu toe in 2024 verleidde oud-coureur en thans Viaplay-deskundige David Coulthard al tot de uitspraak dat hij vindt dat Hamilton mentaal al bij Ferrari zat.

Russell neemt het nu op voor zijn teamgenoot. "Sinds de aankondiging van Lewis (dat hij naar Ferrari gaat, red.) vind ik dat hij ongelooflijk professioneel is geweest met het team en de werkrelatie met iedereen binnen Mercedes voelt alsof er niets is veranderd", zegt Russell bij Motorsport.Nextgen.

"Ik las wat David zei, dat zijn gedachten al ergens anders waren, maar dat is niet het geval. En het team is ook geweldig. Ze geven ons allebei gelijke kansen. Dat is altijd zo geweest vanaf het begin. En elke keer dat er verbeteringen aan de auto worden aangebracht, hebben we daar allebei tegelijk mee te maken, terwijl andere teams vaak de ene auto voor de andere doen. Dus de ontwikkeling blijft hetzelfde aan onze kant en iedereen is net zo betrokken als voorheen", zegt Russell.

Hij is ervan overtuigd dat Hamilton alles zal doen om zijn periode bij Mercedes goed af te sluiten. "Lewis wil een succesvol laatste jaar bij ons hebben."

Praat mee!

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"