Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell over zijn 'superheld' Hamilton: "Kans om te leren van de beste"

George Russell staat aan de vooravond van zijn eerste seizoen met het Mercedes Formule 1-team. De 24-jarige Brit maakt de overstap van Williams en kijkt uit om samen met Lewis Hamilton te gaan racen.

Mercedes heeft vrijdag de nieuwe bolide voor het aankomend seizoen gepresenteerd. De W13 is het nieuwe paradepaardje van de Duitse renstal en zal in 2022 bestuurd worden door Lewis Hamilton en George Russell. Die laatste komt over van Williams, waarvoor hij de afgelopen drie seizoenen heeft gereden. Russell heeft zin om aan de slag te gaan en denkt dat het aankomend seizoen wel eens heel mooi kan worden. "Ik verwacht dat het een heel spannend seizoen gaat worden voor ons allemaal en voor Formule 1 in het algemeen, omdat er zoveel verandert. Er is zoveel om te leren en er zal in de loop van het seizoen heel veel ontwikkeling plaats vinden." Daar ligt ook een belangrijke taak voor Hamilton en Russell, vindt de jonge Brit. "We moeten er als rijders echt bovenop zitten om het team te helpen feedback te geven. We moeten als één team werken om de auto beter te maken. Ik denk dat we van de eerste tot de laatste race van het seizoen waarschijnlijk een aantal drastische veranderingen zullen zien aan de auto's", verwacht Russell.

Overgang Russell is soepel verlopen

De jonge coureur maakt al sinds 2017 onderdeel uit van het juniorenprogramma van Mercedes en kent het team dus al goed. "Dat maakt het allemaal wat makkelijker, want ik ken de meeste gezichten al omdat ik de afgelopen zes, zeven jaar ook met ze heb samengewerkt", vertelt Russell. Teambaas Toto Wolff onderschrijft de woorden van de Britse coureur. "George gaat gewoon door waar hij mee bezig was. Ik weet dat hij een goede wintertraining heeft gehad en op de fabriek heeft hij in de simulator gezeten en gepraat met zijn engineers." "Dit team is altijd zijn thuis geweest en daarom is de overgang (van Williams naar Mercedes, red.) voor ons heel soepel verlopen", benadrukt de Oostenrijker na de presentatie van de nieuwe Mercedes bolide.

Hamilton was Russell's superheld

Russell krijgt met zijn overstap ook een nieuwe teamgenoot in Lewis Hamilton. De voormalig Williams-coureur is vanaf kleins af aan al groot fan van de zevenvoudig wereldkampioen en heeft dan ook veel complimenten over voor Hamilton. "Het is bijna onwerkelijk omdat Lewis mijn superheld was toen ik jong was. En nu ik ouder ben krijg ik de kans om met Lewis te racen. Dat is echt een voorrecht voor mij. Het is een geweldige kans om te leren van de beste en te zien hoe hij te werk gaat", aldus Russell.

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust