Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell kijkt in de spiegel: "Erg teleurstellend van mijn kant"

George Russell kende een matig weekend in Azerbeidzjan, vooral op de zondag. Hoewel hij vierde werd in de sprintrace, kwam hij in de Grand Prix zelf niet verder van de achtste plaats.

In de race moest George Russell meerdere tegenslagen verduren, waaronder een aantal veroorzaakt door hemzelf. Zo leek hij meer richting de voorkant van het Formule 1-veld te rijden, maar na een fout zakte hij ook weer wat terug. De eindstand? De achtste plaats in de hoofdrace, wel met een extra punt voor de snelste raceronde. De Mercedes-coureur baalt van zijn raceweekend in Bakoe. "Vanzelfsprekend is dit een beetje teleurstellend van mijn kant, want ik begon in de race nog goed, bijvoorbeeld door Lance Stroll in te halen. Daarna was ik zelfverzekerd genoeg om in de eerste bocht in een gat te duiken, maar schrok ik van Fernando Alonso die juist heel vroeg in de ankers ging. De negentig seconden daarna ging alles fout." Russell verloor posities aan Alonso en aan teamgenoot Lewis Hamilton, maar zelfs als hij van het tweetal had gewonnen, kan hij nog niet tevreden zijn. "P5 of P8 is niet waar we horen te staan: we moeten blijven pushen."

Stijgende lijn bij Mercedes

Hoewel het raceweekend in Bakoe niet volgens plan verliep, ziet Russell wel een stijgende lijn bij Mercedes. "Als we naar de afgelopen races kijken, dan gaan de zaken best goed wat betreft het verbeteren van de auto over een weekend. Dit weekend was de auto niet in het perfecte werkvenster, maar we hadden ook maar één training. Dat is hetzelfde voor iedereen, maar het blijft een uitdaging." "Ik ga ervan uit dat onze prestaties in Miami beter zullen zijn en dat ik daar zelf ook beter kan. Dit zit 'm meer in de details. Op zaterdag kon ik de vierde plaats veroveren in de sprintrace en ik weet zeker dat we in Miami iets soortgelijks kunnen doen in de race", zo blikt hij vooruit op het volgende Formule 1-weekend.

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"