Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell kijkt in de spiegel: "Erg teleurstellend van mijn kant"

George Russell kende een matig weekend in Azerbeidzjan, vooral op de zondag. Hoewel hij vierde werd in de sprintrace, kwam hij in de Grand Prix zelf niet verder van de achtste plaats.

Russell Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de race moest George Russell meerdere tegenslagen verduren, waaronder een aantal veroorzaakt door hemzelf. Zo leek hij meer richting de voorkant van het Formule 1-veld te rijden, maar na een fout zakte hij ook weer wat terug. De eindstand? De achtste plaats in de hoofdrace, wel met een extra punt voor de snelste raceronde.

De Mercedes-coureur baalt van zijn raceweekend in Bakoe. "Vanzelfsprekend is dit een beetje teleurstellend van mijn kant, want ik begon in de race nog goed, bijvoorbeeld door Lance Stroll in te halen. Daarna was ik zelfverzekerd genoeg om in de eerste bocht in een gat te duiken, maar schrok ik van Fernando Alonso die juist heel vroeg in de ankers ging. De negentig seconden daarna ging alles fout."

Russell verloor posities aan Alonso en aan teamgenoot Lewis Hamilton, maar zelfs als hij van het tweetal had gewonnen, kan hij nog niet tevreden zijn. "P5 of P8 is niet waar we horen te staan: we moeten blijven pushen."

Stijgende lijn bij Mercedes

Hoewel het raceweekend in Bakoe niet volgens plan verliep, ziet Russell wel een stijgende lijn bij Mercedes. "Als we naar de afgelopen races kijken, dan gaan de zaken best goed wat betreft het verbeteren van de auto over een weekend. Dit weekend was de auto niet in het perfecte werkvenster, maar we hadden ook maar één training. Dat is hetzelfde voor iedereen, maar het blijft een uitdaging."

"Ik ga ervan uit dat onze prestaties in Miami beter zullen zijn en dat ik daar zelf ook beter kan. Dit zit 'm meer in de details. Op zaterdag kon ik de vierde plaats veroveren in de sprintrace en ik weet zeker dat we in Miami iets soortgelijks kunnen doen in de race", zo blikt hij vooruit op het volgende Formule 1-weekend.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein