Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell reageert gevleid op uitspraken Verstappen: "Mooi om te horen!"

Is George Russell een wereldkampioen in spe? Volgens Max Verstappen wel. Dat stemt de Brit tevreden.

Max Verstappen ziet in George Russell wel een potentiële F1-wereldkampioen, zo liet hij niet al te lang geleden weten in gesprek met Britse media. "George maakt deel uit van de generatie met, Lando en Charles en mij. We zijn samen opgegroeid." "In de karts heb ik af en toe tegen hem geracet, alhoewel hij wel een jaartje jonger is. Je kon meteen zien dat hij goed was. Bij George ging het vanzelf: hij had niet veel ronden nodig om snel te zijn. Russell is een potentiële wereldkampioen", zo riep Verstappen destijds.

Gevleid

In gesprek met SquareMile wordt Russell geconfronteerd met de woorden van Verstappen. De Mercedes-coureur kan het waarderen. "Het is natuurlijk mooi om te horen als iemand positieve dingen over je zegt." "Er zijn op dit moment waarschijnlijk een handvol coureurs op de grid die wereldtitelmateriaal zijn. Een paar zijn al kampioen, andere nog niet, maar zij zouden dat wel kunnen worden als ze het juiste materiaal hebben."

Blijven werken

Russell wil natuurlijk ook kampioen worden. Hij weet hoe. "Dat moet ik doen om mezelf ook de beste kans te geven", vervolgt hij. "Ik moet hard blijven werken en blijven pushen, niet opgeven en ervoor zorgen dat ik klaar ben om te strijden voor de titel als de dag aanbreekt waarop ik het juiste materiaal heb." "Ik hoop dat dat snel gebeurt, maar ik denk dat ik sowieso nog zo'n vijftien goede jaren in me heb. Ik moet blijven werken aan mijn conditie en mijn race craft. Samen met mijn team moet ik daar aan blijven werken, zodat ik klaar ben zodra de kans zich aandient. Als dat over drie, vier, vijf of zelfs tien jaar is, dan zij dat zo", aldus de eenmalig Grand Prix-winnaar.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"