Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell: "Red Bull-straf een goedmakertje voor al mijn pech"

George Russell vindt dat hij wat geluk heeft gehad in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Mercedes eindigde uiteindelijk drie punten voor Ferrari en haalde zo belangrijke miljoenen binnen.

Russell Abu Dhabi podium 5
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell gelooft dat 'geluk' hem in staat stelde om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap voor Mercedes veilig te stellen. De Brit was in de slotfase in gevecht met Sergio Perez, nadat de Red Bull-coureur een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor een touché met Lando Norris.

Dit zorgde voor een dramatisch einde tussen Russell, Perez en Charles Leclerc, die een slimme tactiek toepaste in een poging om de strijd in het voordeel van Ferrari te laten uitvallen. De Ferrari-coureur liet Perez bewust gaan in de laatste ronde, zodat de Mexicaan een gat kon slaan naar Russell. Perez zou uiteindelijk 1,1 seconde tekort komen bij het passeren van de finishvlag.

Russell is heel blij dat het kwartje eens goed viel tijdens een Grand Prix-weekend. "Het was een geweldig weekend. Ik ben echt blij dat ik zo hoog eindigde, want het is een uitdagend seizoen geweest," vertelt Russell aan de media, waaronder RacingNews365. "Als team hadden we het lastig, maar ook persoonlijk, omdat we niet de resultaten hebben behaald die we waarschijnlijk verdienden. De snelheid was goed tijdens veel races, maar de resultaten bleven maar door onze vingers glippen."

Russell moest elke ronde hoesten

De Brit denkt dat hij nu eens geluk had met de straf van Perez. "Misschien hadden we hier het geluk een beetje aan onze zijde met Checo's straf en ik denk dat dat een goedmakertje was voor al mijn pech tijdens de andere races."

Russell was veel aan het hoesten tijdens de persconferentie en op de boordradio in de race. De Brit geeft toe dat hij niet helemaal fit is, vanwege de pittige reisafstand die de coureurs en teams moesten afleggen tussen Las Vegas en Abu Dhabi. "Ik ben niet helemaal fit, want ik ben de afgelopen twee weken erg ziek geweest. Dat begon in Vegas met hoge koorts. Ik kon niet slapen en voelde me gewoon vreselijk."

"Daarna had ik een vreselijke hoest die me de hele week en in de auto achtervolgde", vervolgt Russell zijn verhaal. "Ik moest elke ronde hoesten en als je vastgebonden in de auto zit, kan je niet fatsoenlijk ademen. Je kunt simpelweg niet diep ademhalen om de hoest eruit te krijgen, dus ik had er constant last van. Het was behoorlijk ellendig. Dus ik was blij dat het erop zat toen ik de zwart wit geblokte vlag zag."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"