Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell spreekt Hamilton tegen: "Alles was onder controle"

In tegenstelling tot zijn teamgenoot Lewis Hamilton kende George Russell een aardige vrijdag in Australië. Als hij geen fout had gemaakt in zijn snelle ronde, dan zat hij naar eigen zeggen bij de drie snelste mannen van de dag.

Russell Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes bouwt in het begin van 2024 vooral op George Russell. Hij kan het beste met de W15 omgaan en dat liet hij ook weer op de vrijdag in Australië zien. Waar Lewis Hamilton P9 en P18 neerzette tijdens de eerste twee vrije trainingen, kwam Russell uit op P3 en P6. Russell spreekt zijn moedeloze teamgenoot dan ook duidelijk tegen.

"We gingen echt tot het uiterste en ik had dan ook een paar momenten, maar uiteindelijk hadden we alles onder controle. Waar het in de eerste training heel dicht op elkaar zat, waren de verschillen tijdens de tweede sessie wat groter."

Volgens Russell had het allemaal nog wat sneller gekund tijdens de tweede training. "Ik was op weg om een hele goede ronde neer te zetten tijdens mijn laatste snelle ronde op de zachte banden, maar ging te wijd in de laatste twee bochten en liep zo een klein beetje schade op aan de voorvleugel. Zonder die schade hadden we denk ik de tweede training als derde afgesloten", zo zegt Russell.

"Ik voelde me vanaf het begin al vrij comfortabel in de auto. We proberen de auto beter te begrijpen en hebben na Saoedi-Arabië wat veranderingen doorgevoerd. Elke ronde is heel waardevol, omdat je zo meer leert over de auto om hem zo in de sweet spot te krijgen. Het team in de fabriek zal hard in de simulator werken om meer performance uit de auto te halen."

Tot slot blikt Russell al kort vooruit op de zaterdag in Melbourne. "We zullen zien wat het brengt. Als je de volgende dag aankomt op het circuit, dan kan het vaak heel anders zijn", zo sluit de Brit af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract