Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell staat met mond vol tanden na uitvalbeurt: "Deze komt echt hard aan"

De Grand Prix van Groot-Brittannië had zo mooi kunnen eindigen voor George Russell, maar uiteindelijk viel het kwartje niet zijn kant op. De Mercedes-coureur viel uiteindelijk uit door een technisch probleem en zag het vervullen van zijn jongensdroom daardoor als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Russell race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell had de beste papieren om de Grand Prix van Groot-Brittannië te winnen, nadat hij zijn auto op poleposition zette tijdens de kwalificatie. Maar uiteindelijk haalde de Mercedes-coureur de finish niet eens. Na zijn eerste pitstop merkte hij namelijk dat hij snelheid verloor en dat de motor het begaf. Eindstand: een water system issue én uitvalbeurt voor de Brit.

Na een fantastische eerste stint baalde hij daar natuurlijk flink van. Tegenover onder meer RacingNews365 legt Russell uit hoe alles in één klap omsloeg. "Het is hier natuurlijk altijd lastig, maar vanaf de eerste stint wisten we al dat het een lange race zou worden. Ik wilde vooral geduldig blijven, want we deden nog altijd mee in het gevecht. Maar tien ronden voor mijn uitvalbeurt merkte ik al dat er iets niet goed zat en de problemen volgden vlak daarna." 

Toch kon hij wel genieten van die enkele positieve punten. "McLaren was echt super snel en het waren gewoon echt lastige omstandigheden, maar ik maakte me niet al te druk, omdat de race nog lang zou duren. Ik was wel echt verrast dat de safety car niet naar buiten hoefde te komen, maar ik baal uiteindelijk alsnog omdat we de snelheid echt wel hadden. Maar toen ik na mijn pitstop weer terug de baan op kwam, was ik alle kracht in de motor al kwijt. Toen wist ik al dat het foute boel was." 

Een weekend vol gemengde gevoelens dus. "Het is wel gewoon geweldig dat Lewis Hamilton hier wint, al hadden we onder normale omstandigheden echt de auto om de eerste én tweede plek te pakken. We zijn echt weer terug aan de top en ik denk dat we vanaf nu vaker om de overwinning zullen strijden. Ik voel me ook echt goed in de auto, dus deze komt echt heel hard aan. Uitvallen tijdens je thuisrace, wetende dat je de auto hebt om te winnen, is gewoon verschrikkelijk."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership