Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell stomverbaasd na eerste dag: "Dat hadden we niet verwacht"

George Russell was misschien wel de opvallendste afvaller tijdens de kwalificatie voor de sprintrace in China. De Mercedes-coureur kwam niet verder dan een elfde plaats en was achteraf vooral verbaasd over de staat van het circuit.

Russell sprint China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor George Russell werd de vrijdag in China een dag om heel snel te vergeten. De Mercedes-coureur was tijdens VT1 al aan het zoeken naar grip en kwam in de sprintkwalificatie niet verder dan een elfde plek. Volgens de Brit lag dat voornamelijk aan de staat van het circuit. Die was volgens Russell namelijk nóg slechter, dan vooraf verwacht.

"Het was zeker niet makkelijk", vertelt Russell tegenover F1TV. "We hadden eigenlijk maar één ronde in SQ2. We probeerden zo snel mogelijk naar buiten te gaan, maar ik kwam klem te zitten tussen iets van twaalf andere auto's, waardoor ik veel temperatuur in de banden verloor." Volgens Russell is dat dan ook de hoofdreden waarom hij niet doorging naar het derde deel van de kwalificatie: "Het zat allemaal dicht bij elkaar. Eén tiende had een verschil van vier á vijf posities gemaakt. Maar helaas zit ik nu aan de onderkant van die groep."

Toch ziet Russell positieve punten voor de rest van het weekend: "Het is frustrerend dat je zo dicht bij SQ3 zit en dan de regen ziet komen. Wie weet wat er dan mogelijk was geweest in SQ3. We moeten zaterdag omarmen, want we kunnen dan posities goed maken en krijgen een nieuwe kans in de kwalificatie."

Voorafgaand aan het weekend werd er al veel gesproken over de status van het Shanghai International Circuit. Russell had weinig verwachtingen van de baan, maar was toch nog wel verrast: "De grip is echt heel laag, nog lager dan wat we hadden verwacht. Ik denk dat de tijden een seconde of drie, vier lager liggen dan vooraf berekend. Er zijn ook geen andere klasses, zoals F2 of F3 om dat een beetje mee op te krikken, dus iedereen blijft glijden. We hebben in de vrije training ook alleen maar op de harde band gereden en nu maar twee rondjes op medium. Het is moeilijk in te schatten, maar we zien het wel morgen. Misschien kunnen we richting de race nog wat aanpassen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez