Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell trekt boetekleed aan na Mercedes-'shitshow'

George Russell vangt de sprintrace van de Formule 1 Grand Prix van België als tiende aan. Lewis Hamilton start op P7 enkele plaatsen voor hem. Het ging allemaal niet volgens plan en daar heeft hij zelf naar eigen zeggen een groot aandeel in.

George Russell blikt gefrustreerd terug op de sprint shootout van de Belgische Formule 1 Grand Prix, die hij vanuit zijn eigen standpunt omschrijft als een 'shitshow'. Hij worstelde in wisselende omstandigheden om een goede tijd neer te zetten in SQ3, nadat hij de eerste twee sprint shootout-delen ook maar net door wist te komen. Een fout bij aanvang van zijn laatste vliegende ronde deed zijn kansen definitief de das om. Daardoor kwamen de twee Mercedes-bolides bovendien dichter bij elkaar te liggen dan het team lief was. Ze raakte elkaar bijna op Kemmel Straight, waarna ook Lewis Hamilton niet in staat was om zijn tijd te verbeteren. De jongste van de twee Britten meldt zich schuldbewust op de boordradio: "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Dit was van start tot finish één grote shitshow, voornamelijk door toedoen van mijzelf."

'Een slechte, slechte sessie'

Na de sessie had hij voor de pers woorden van gelijke strekking klaar: "Ik was al verbaasd dat ik SQ3 haalde, want ik maakte zo veel fouten. Aan het einde van sessie was er ook nog de miscommunicatie met Lewis", aldus Russell, die met terugwerkende kracht concludeerde dat er stress om niks was voor wat betreft de resterende tijd in de sessie. "We dachten dat we de vliegende ronde qua tijd niet zouden halen, maar achteraf gezien hadden we toch meer tijd dan we dachten. Ik zat daardoor te dicht op mijn voorganger en Lewis op zijn beurt te dichter achter mij. Een slechte, slechte sessie. Het is chaos dit weekend en het verloopt allemaal niet volgens plan." De conclusie na dit alles luidt dan ook als volgt: "Ik hoop dat we ons in de races nog enigszins kunnen herpakken, want de kwalificaties op basis van vliegende ronden waren echt waardeloos."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"