Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2019

Russell vangt Oostenrijkse GP vanuit pitstraat aan

Nadat er een heuse gridstraffenbingo werd gespeeld in Oostenrijk heeft George Russell eieren voor zijn geld moeten kiezen. De Williams-coureur leek er ondanks een gridstraf drie plaatsen op vooruit te gaan, maar is uiteindelijk niet eens op de startopstelling te bewonderen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Russell vangt de Oostenrijkse Grand Prix, die om 15.10 uur begint, namelijk vanuit de pitstraat aan. Het team van Williams heeft ervoor gekozen om de wagen met startnummer 63 te voorzien van een nieuwe voorvleugel.

Het onderdeel komt rechtstreeks over vanuit de fabriek in het Britse Grove en is vannacht ingevlogen richting Spielberg. De voorvleugel is zodoende niet gehomologeerd door de FIA en daardoor mag Russell niet vanaf de startopstelling vertrekken. Veel pijn doet het de Brit niet, aangezien hij anders als achttiende had mogen vertrekken.

De regerend Formule 2-kampioen speelde een aparte rol in de gridstraffensaga die voorafging aan de Oostenrijkse Grand Prix. Russell kreeg vanwege het hinderen van Daniil Kvyat namelijk een straf van drie plaatsen aan de broek, maar had voor het wisselen van de voorvleugel een feit werd een plekje hoger mogen starten. Dit vanwege het hoge aantal gridstraffen - Carlos Sainz en Alexander Albon kregen véél hogere straffen dan Russell en werden daardoor sowieso achter de Brit geplaatst.

Het is niet de eerste keer in het Formule 1-seizoen 2019 dat een rijder vanuit de pits moet vertrekken. In Azerbeidzjan was er een heuse file voor het stoplicht in de pitstraat, tijdens die GP moesten liefst drie rijders een plek op de startopstelling opgeven.

0 reacties

    Analyse Live Formule 1 wintertest 20 februari