Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell verbaasd na straf: "Frustrerend wat de stewards mij vertelden"

George Russell ontving na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië een gridstraf van twee plaatsen voor het hinderen van Pierre Gasly in de pitstraat. De Mercedes-coureur was getergd door de beslissing en de woorden van de FIA.

Russell Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Te midden van de kwalificatie in Sao Paulo hield Mercedes-rijder George Russell Alpine-rivaal Pierre Gasly op in de pitstraat. Russell stond zo goed als stil terwijl Gasly op flinke snelheid aankwam. De Fransman moest flink uitwijken en passeerde zijn concurrent over het gras. Russell ontving na afloop van de sessie een gridstraf van twee plaatsen vanwege het incident.

De Brit verklaart waarom hij in het midden van het asfalt reed; dat kwam door alle troep die gedurende het weekend op en rondom het circuit lag. Eerder in het weekend beschadigden verschillende coureurs hun banden, sommigen reden deze zelfs lek. "Met alle schroeven en andere dingen die op de baan liggen wil je niet aan de linkerzijde van het asfalt rijden", zij hij na afloop van de sessie tegenover onder andere RacingNews365.

"Ze blijven maar regels toevoegen"

Hoewel Russell baalt van zijn twee straffen, baalt hij nog meer van de manier waarop de FIA hem erover berichtte. "De stewards vertelden me dat ik gewoon pech had omdat Pierre (Gasly, red.) accelereerde. Ze zeiden dat ik in feite niets anders deed dan alle andere coureurs. Dat was best wel frustrerend."

"Ze gingen er wel heel zwart/wit mee om. Ze blijven maar regels toevoegen en elke keer als dat een consequentie teweeg brengt vragen we ons af waarom. Maar goed, het was vervelend gezien het feit dat dit de eerste keer was dat er een penalty voor uitgedeeld werd. We moeten het er maar mee doen."

Russell is overigens niet de enige die hoofdpijn krijgt van de vele regeltjes omtrent het vertragen in en rondom de pitstraat: ook Max Verstappen en Christian Horner gaven afgelopen weekend hun ongezouten mening.

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak