Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell verbaast zichzelf in Canada: "Dan had ik je niet geloofd!"

George Russell en Mercedes verrasten veel mensen tijdens de Grand Prix van Canada, want de Duitse renstal was razendsnel en kon ineens meedoen om de podiumplekken. Russell laat zich dan ook ontvallen dat het team daar lang niet van had durven dromen.

Russell Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes was al snel op de vrijdag in Canada, maar het was de vraag of ze die lijn ook konden doortrekken naar de zaterdag en de zondag. Dat bleek zo te zijn en George Russell trok uiteindelijk net aan het langste eind in de strijd om pole. Uiteindelijk stelde Max Verstappen een dag later orde op zaken tijdens de race. Russell eindigde de race uiteindelijk als derde en pakte zo de eerste podiumplek voor Mercedes in 2024. Hij had dit succes voorafgaand aan het Grand Prix-weekend niet zien aankomen.

"Er waren wel een hoop positieve punten. Als je ons voorafgaand aan dit weekend zou hebben verteld dat we pole én een derde plek zouden pakken, dan had ik je niet geloofd!", zo vertelt Russell tegenover onder meer RacingNews365. "Maar zoals Max ook al zei, het was gewoon een hele lastige race voor iedereen. Als je één millimeter te wijd gaat, dat betekent vrijwel meteen dat je eraf ligt en dat is riskant. Voor mij was het verder een race waarin ik te veel fouten maakte op ontzettend cruciale momenten en dat kostte ons uiteindelijk de mogelijkheid om te vechten met Verstappen en Lando Norris."

De concurrentie hijgt inmiddels in de nek van Red Bull Racing. Ook Russell merkt dat de Oostenrijkse renstal de dominantie van vorig seizoen kwijt lijkt te zijn, al wil de Mercedes-coureur nog niet té hard van stapel lopen. "Het is geen geheim dat Red Bull de laatste races wat moeite had om de auto onder controle te houden. Maar ik denk wel dat we nog even af moeten wachten hoe ze het in Barcelona gaan doen, want dat is een iets traditioneler circuit."

"Maar het feit dat wij steeds sneller worden, komt voor ons niet als een verrassing. Alle data die we van de fabriek kregen, toonden ook al aan dat we een serieuze stap in de goede richting zouden gaan zetten met de nieuwe updates. Barcelona zal dus echt een interessante race worden voor iedereen, maar ik heb er hoe dan ook vertrouwen in dat wij ons ook kunnen mengen in die strijd." 

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership