Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Russell verklaart 'beschamend' moment: "Ik dacht dat mijn zweet regen was"

George Russell heeft onbedoeld menig fan thuis op de bank op het puntje van hun stoel laten zitten toen ze te horen kregen dat de coureur regendruppels op zijn helmvizier zag. Dit bleken een aantal ronden later geen regendruppels, maar zijn eigen zweetdruppels te zijn.

Russell Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eigenlijk zijn de zweetdruppels zo gek nog niet. George Russell ving de Grand Prix van Spanje namelijk op de twaalfde plek aan, en reed op het moment van het 'zweetincident' op de vierde plek, achter de Ferrari van Carlos Sainz. Hij had dus al flink wat posities gewonnen toen hij over de boardradio stellig beweerde dat er regendruppels op zijn vizier te spotten waren. Een paar ronden later sloeg de twijfel toe en klom hij weer in de boardradio: "Is er iemand anders die ook zegt regen te zien? Ik denk dat het misschien zweet aan de binnenkant van mijn helm is."

Bekijk de video hieronder, tekst gaat verder onder video.

"Best een beetje gênant"

Het team bevestigt vervolgens aan de Brit dat de kans erg groot is dat de druppels inderdaad het zweet van de coureur zelf betreft. Uiteindelijk weet hij, ondanks dit ongemak, als derde de race te finishen en stond hij samen met zijn teamgenoot Lewis Hamilton op het podium.

Over het zweetincident zegt hij zelf in de persconferentie het volgende: "Ik kreeg mijn haar niet helemaal in mijn bivakmuts, waardoor het in mijn zicht zat. Dat ergerde me en toen ging ik ook nog zweten en druppelde het zweet zo op mijn gezicht." Vervolgens remde de Brit en kwamen de druppels op zijn vizier terecht. Dat in combinatie met de donkere wolken deden hem denken dat zijn zweet regen was. "Best een beetje gênant", concludeert hij.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"