Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell verklaart grote achterstand op Hamilton: "Maak me geen zorgen"

Een moeilijke race in Mexico voor George Russell, waar hij zelf beweert nog mazzel te hebben dat hij op de zesde plek wist te finshen...

Russell mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl zijn teamgenoot Lewis Hamilton op het podium stond, kwam George Russell tijdens de Grand Prix van Mexico niet verder dan een zesde plaats. De teamgenoot van de zevenvoudig wereldkampioen wist wel twee plekjes te winnen ten opzichte van zijn startpositie, maar hij maakte geen makkelijke race mee op het Autodromo Hermanos Rodriguez.

"Een totale verrassing"

Vlak voor het einde van de race raakte Russell na een mooi gevecht zijn vijfde positie kwijt aan Lando Norris, die duidelijk meer snelheid had in zijn McLaren. Maar de Brit had moeite om de temperatuur in zijn banden houden: "Het was alsof ik op ijs reed de laatste 15 rondes, een behoorlijk ellendig gevoel. We hebben nog het geluk gehad dat we op P6 finishten."

Dit was best een onaangename verrassing voor de Mercedes-coureur, ook omdat ze er vorig jaar wel goed bij zaten: "We waren erg sterk in de kwalificatie vorig jaar, we startten op de eerste rij en hadden twee auto's op het podium moeten hebben. Maar dit weekend kregen teams met de banden in zowel positieve als negatieve zin met verrassingen te maken, maar ik heb hoop voor Brazilië."

"Ik kon niet inhalen"

De race in Mexico was kiezen tussen twee kwaden voor de 25-jarige coureur: "Het was weer een race waar de focus op onze banden lag. De auto voelde erg sterk achter Carlos (Sainz, red.), maar ik kon hem net niet inhalen. We moesten ons terugtrekken, want mijn remmen waren aan het oververhitten. Dit was voor veel coureurs het geval en zodra ik me dan terugtrok, verloor ik alle temperatuur in de banden en dat kon ik niet herstellen."

Aangezien de reden van de mindere prestatie voor Russell duidelijk is, ligt de Brit er ook niet wakker van: "Ik maak me niet te veel zorgen, vanwege de reden erachter." Het is echter wel de tweede week op rij dat hij problemen ervaart met de banden, dus daar moet nog wel wat opheldering op komen vanuit het team van Mercedes.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"