Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2019

Russell verklaart keuze Montoya-helm: "Kwam er pas acht jaar later achter!"

In het komende Grand Prix-weekend rijden meerdere coureurs met een aangepast helmontwerp. De Formule 1 viert in China namelijk een prachtig jubileum: het werkt de 1000ste Grand Prix uit haar geschiedenis af in Sjanghai. Williams-coureur George Russell, die dit jaar zijn debuut maakt in de F1, heeft voor de gelegenheid het oude ontwerp van voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya afgestoft.

Russell zal in China rijden met een helm die voor de helft in de kleuren die Montoya tot en met 2004 gebruikte en voor de helft in de kleuren die Russell sinds dit jaar gebruikt, zijn gespoten. Russell is niet in het bijzonder idolaat van Montoya, maar heeft een diepere gedachte achter de helmkleuren.

Broer Benjy Russell, tien jaar ouder dan George, reed in het verleden namelijk kartwedstrijden met een helm die gebaseerd was op het ontwerp van Montoya. De oudere Russell had de witte en blauwe vlakken van het design van de Colombiaan echter vervangen door groene gedeelten. Omdat Russell tegen zijn oudere broer opkeek, maakte hij in het verleden gebruik van hetzelfde ontwerp. Overigens deed de Williams-coureur kortgeleden uitgebreid zijn verhaal over het verleden tegen RacingNews365.

"Mijn eerste karthelm was een exacte kopie van het ontwerp waar mijn broer gebruik van maakte, ik kwam er pas acht jaar later achter dat hij het op de helm van Montoya had gebaseerd!", laat Russell in een Twitter-post weten.

Voor de Chinese Grand Prix van 2019 heeft Russell de rechterkant van zijn helm in de kleuren van Montoya gespoten, de linkerkant blijft zoals deze was. Achterop de helm is het getal 1000 niet te missen - dat refereert uiteraard aan het aantal Grands Prix dat er na komende zondag in de Formule 1 is gehouden.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco