Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell verklaart waardeloze kwalificatie voor de GP van Bahrein

Het was niet het kwalificatiedebuut als volwaardig Mercedes-coureur waar George Russell op hoopte. Een negende startplaats voor de Grand Prix van Bahrein was volgens hem niet goed genoeg.

Russell Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na een aantal jaren bij Williams is George Russell begonnen bij topteam Mercedes, maar in het eerste Grand Prix-weekend van het seizoen loopt de renstal achter de feiten aan. Ferrari en Red Bull lijken in Sakhir de favoriet te zijn voor de overwinning, terwijl Russell de race moet starten vanaf de negende plaats.

In Q2 van de kwalificatie ging het volgens de teamgenoot van Lewis Hamilton nog best goed, maar in Q3 viel de kwalificatie voor Russell in het water, zo legt hij uit bij Sky Sports. "Ik was best tevreden, de auto voelde goed. Ik was blij met de opwarmronde en we probeerden wat anders."

"We hadden maar één setje banden over. Ik pushte best hard tijdens mijn outlap en toen ik aankwam bij bocht 1, had ik gewoon geen grip meer. We waren een seconde trager dan tijdens Q2, terwijl ik juist dacht dat ik een paar tienden sneller zou zijn. Het was heel erg jammer, maar ik ben blij dat we wat hebben geprobeerd."

Een stapje naar voren, twee stapjes terug

Terwijl Russell vanaf de negende plaats zal starten in Bahrein, staat teamgenoot Hamilton op plek vijf. "Natuurlijk is de negende plaats veel lager dan waar de auto hoort te staan, maar we hebben alles geprobeerd om de auto naar de voorkant van het veld te halen en te vechten met Ferrari en Red Bull. Het is niet ideaal, maar de race is pas morgen."

"Het voelt alsof we telkens een stap vooruit gaan en vervolgens weer twee terug", zegt de Mercedes-coureur balend. "Soms lijkt het alsof er progressie wordt geboekt en ineens hebben we weer dezelfde problemen. Het is lastig. We zijn zo gefocust op het oplossen van de problemen dat we het finetunen vergeten. Dit is wat het nu is."

Een overwinning in Bahrein zit er volgens Russell niet in. "We willen daar natuurlijk wel voor vechten en we proberen alles wat we kunnen", aldus de Mercedes-coureur.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull